Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

default alt fcht

Garant studijního programu: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Forma studia: prezenční
Délka studia, akademický titul: 3 r., Bc.


Požadavky a předměty přijímací zkoušky:

- uchazeči s úplným středním nebo úplným středním odborným vzděláním budou
přijati bez přijímacích zkoušek

Charakteristika oboru:

Tříleté studium bakalářského studijního programu Chemie a technologie potravin oboru Hodnocení a analýza potravin představuje přípravu středního managementu a středně-technických pracovníků pro potravinářské provozy, jedná se o interdisciplinární přípravu s důrazem na praktické formy výuky. Vedle základních znalostí z matematiky, obecné, anorganické, organické, analytické a fyzikální chemie, biologie, obecné mikrobiologie a biochemie jsou požadovány znalosti a dovednosti z oblasti využívání výpočetní techniky, z chemického inženýrství a z ekonomiky a managementu chemických a potravinářských podniků. Významnou součástí vzdělávání je také jazyková příprava v anglickém jazyce. Absolventi tohoto oboru mohou pokračovat ve studiu navazujícího magisterského programu Chemie a technologie potravin oboru Hodnocení a analýza potravin.

Profil a uplatnění absolventa:

Studenti získají moderní interdisciplinární vzdělání skloubením technického a ekonomicko-manažerského vzdělání, doplněného o adekvátní úroveň počítačové gramotnosti, jazykové přípravy, rozvoje komunikačních dovedností a vedení lidí, čímž získají kvalifikační předpoklady pro výkon řady funkcí a činností na úrovni středního managementu. Univerzálnost studijního oboru umožňuje rychlou přizpůsobivost na měnící se potřeby a požadavky praxe a snadnou případnou rekvalifikaci, uplatnění i v malých a středních podnicích, kdy jsou vyžadovány všestranné technické a ekonomicko-manažerské znalosti a dovednosti.