Skip to main content

Login for students

Login for employees

Publication detail

Stanovení aflatoxinů v potravinách
Authors: Harsová Klára | Vytřasová Jarmila | Zachová Iveta | Červenka Libor
Year: 2003
Type of publication: článek ve sborníku
Name of source: Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V.
Publisher name: Univerzita Pardubice
Place: Pardubice
Page from-to: 59-63
Titles:
Language Name Abstract Keywords
cze Stanovení aflatoxinů v potravinách Práce se zabývá metodami stanovení aflatoxinů v potravinách a krmivech. Byla optimalizována HPLC metoda s předkolonovou derivatizací s fluorescenční detekcí aflatoxínů B1, B2, G1, G2. aflatoxiny; HPLC
eng Determination of aflatoxins in foods The methods of determination of aflatoxins in food was reviewed in this paper. Reverse phase HPLC method with pre-column derivatization using trifluoroacetic acid and fluorescent detection to analyze aflatoxin B and G was evaluated and certificated by Ministry of Agriculture, Fisheries and Food in the UK in terms of inter-laboratory apptitude test (FAPAS). aflatoxins;HPLC