Skip to main content

Login for students

Login for employees

Publication detail

Doplněk stravy pro příznivé ovlivnění lidského střevního mikrobiomu
Authors: Krajíček Milan | Čechová Eliška | Stuchlík Milan | Jendryková Lenka | Nývltová Zora | Kořínková Jaroslava | Pejchalová Marcela | Špirka Jan | Šimíková Lucie | Stuchlík Patrik | Štochlová Karolína
Year: 2019
Type of publication: užitný vzor, průmyslový vzor
Publisher name: Úřad průmyslového vlastnictví
Place: Praha
Page from-to: nestránkováno
Titles:
Language Name Abstract Keywords
cze Doplněk stravy pro příznivé ovlivnění lidského střevního mikrobiomu Technické řešení se týká oblasti doplňků stravy ve formě tobolek s obsahem biodostupné samoemulgující formy monolaurinu v kombinaci s neionogenními emulgátory, které mají antimikrobiální, antivirotické, imunostimulační a protizánětlivé účinky pro příznivé ovlivnění lidského střevního mikrobiomu. Cílem tohoto technického řešení je formulace doplňku stravy ve formě dvoudílných tvrdých tobolek s vyšší antimikrobiální účinností a biodostupností monolaurinu díky jejich úpravě na samoemulgující formy. doplňky stravy; lidský mikrobiom; monolaurin
eng Food supplement for beneficial effect on human intestinal microbioma The invention relates to the field of food supplements in the form of capsules containing a bioavailable self-emulsifying form of monolaurin in combination with non-ionic emulsifiers having antimicrobial, antiviral, immunostimulatory and anti-inflammatory effects for the beneficial effect on human intestinal microbioma. The aim of this technical solution is to formulate a dietary supplement in the form of two-piece hard capsules with higher antimicrobial activity and bioavailability of monolaurine due to their adjustment to self-emulsifying forms. food supplements; human microbiome; monolaurin