Skip to main content

Login for students

Login for employees

Publication detail

Structure and Thermal Properties of Starch
Authors: Kalendová Petra | Honcová Pavla | Pulec Vít | Svoboda Ladislav
Year: 2022
Type of publication: článek ve sborníku
Name of source: Termoanalytický seminář TAS 2022 : sborník příspěvků
Publisher name: Česká společnost chemická
Place: Praha
Page from-to: 85-90
Titles:
Language Name Abstract Keywords
cze Struktura a tepelné vlastnosti škrobu Byla optimalizována alkalická a vodní extrakce škrobu z kaštanu (Aesculus hippocastanum). Izolovaný škrob byl charakterizován pomocí rastrovací elektronové mikroskopie, FTIR spektroskopie a termogravimetrické analýzy. Termogravimetrická analýza měla dobrý potenciál pro stanovení obsahu amylózy a amylopektinu v kaštanovém škrobu. Škrob;Kaštan koňský;termická analýza;FTIR spektroskopie
eng Structure and Thermal Properties of Starch The alkaline and water extraction of starch from chestnut (Aesculus hippocastanum) were optimized. The isolated starch was characterized using scanning electron microscopy, FTIR spectroscopy and thermogravimetric analysis. The thermogravimetric analysis had good potential for determination of amylose and amylopectin content in chestnut starch. Starch;Horse chestnut;Thermal analysis;FTIR spectroscopy