Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Stanovení aflatoxinů v potravinách
Autoři: Harsová Klára | Vytřasová Jarmila | Zachová Iveta | Červenka Libor
Rok: 2003
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V.
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 59-63
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Stanovení aflatoxinů v potravinách Práce se zabývá metodami stanovení aflatoxinů v potravinách a krmivech. Byla optimalizována HPLC metoda s předkolonovou derivatizací s fluorescenční detekcí aflatoxínů B1, B2, G1, G2. aflatoxiny; HPLC
eng Determination of aflatoxins in foods The methods of determination of aflatoxins in food was reviewed in this paper. Reverse phase HPLC method with pre-column derivatization using trifluoroacetic acid and fluorescent detection to analyze aflatoxin B and G was evaluated and certificated by Ministry of Agriculture, Fisheries and Food in the UK in terms of inter-laboratory apptitude test (FAPAS). aflatoxins;HPLC