Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

User picture
  • Výuka, rozvrh, termíny
  • Odborný profil
  • Publikace
  • Projekty

Výuka

KALCH/C016A (2023) - PR - -
KALCH/C365 (2023) G - - -
KALCH/C373Z (2023) - - CV -
KALCH/C512 (2023) G - - -
KALCH/C517 (2023) G - - -
KALCH/C522 (2023) G PR - -
KALCH/C598 (2023) G PR - -
KALCH/C600 (2023) G PR - -
KALCH/C608 (2023) G - - -
KALCH/C659 (2023) G - - -
KALCH/C685 (2023) G - - SE
KALCH/C728 (2023) G PR - -
KALCH/C784 (2023) G - CV -
KALCH/C787 (2023) G - CV -
KALCH/C792 (2023) G - CV -
KALCH/C880 (2023) G - - -
KALCH/SM192 (2023) G - - -
KKO/P3MVV (2023) - - CV -
KKO/P4ZVS (2023) - - CV -

Rozvrh

10. 10. 2024
14:15-15:50 ZC / 22 KKOP3MVV 0
17. 10. 2024
14:15-15:50 ZC / 22 KKOP3MVV 0
24. 10. 2024
14:15-15:50 ZC / 22 KKOP3MVV 0

Termíny

Vzdělání a akademická kvalifikace

Titul
Ing.
Rok
1998
Obor
Hodnocení a analýza potravin
Škola
Univerzita Pardubice
Titul
Ph.D.
Rok
2003
Obor
Ekonomika a hygiena výživy
Škola
Vojenská vysoká škola pozemního vojska ve Vyškově
Titul
doc.
Rok
2009
Obor
Analytická chemie
Škola
Univerzita Pardubice

Přehled zaměstnání

Od (rok)
1998
Do (rok)
2003
Zastávaná pozice
asistent
Zaměstnavatel
Univerzita Pardubice
Od (rok)
2003
Do (rok)
2009
Zastávaná pozice
odborný asistent
Zaměstnavatel
Univerzita Pardubice
Od (rok)
2009
Zastávaná pozice
docent
Zaměstnavatel
Univerzita Pardubice

Studijní a pracovní pobyt

Země
Malta
Instituce
NSTS Institute Gzira
Rok
2005
Délka pobytu
1 měsíc

Členství

Název
Společnost pro výživu
Od (rok)
1998
Do (rok)
2020
Název
Oborová rada pro studijní doktorský program "Analytická chemie" (Univerzita Pardubice, FChT)
Název
Oborová rada pro studijní doktorský program "Chemie a technologie potravin" (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, FT)
Od (rok)
2019
Do (rok)
2023

Publikace

BUREŠOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - ŠEBESTÍKOVÁ, R. - AUGUSTOVÁ, M. - JAROŠOVÁ, A. Applicability of Flours from Pigmented and Glutinous Rice in Gluten-Free Bread Baking Foods, 2023, vol. 12, no. 6, s. 1324. ISSN: 2304-8158.
ČERVENKA, L. - MURIQI, S. - FRÜHBAUEROVÁ, M. Phenolic content and antioxidant activity of linden syrup prepared from dried flowers by hot and cold brewing Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2023, vol. 2023, no. 29, s. 31-41. ISSN: 1211-5541.
BURESOVA, I. - LULLIEN-PELLERIN, V. - ČERVENKA, L. - MLCEK, J. - SEBESTIKOVA, R. - MASARIKOVA, L. The Comparison of the Effect of Flour Particle Size and Content of Damaged Starch on Rice and Buckwheat Slurry, Dough, and Bread Characteristics Foods, 2023, vol. 12, no. 13, s. 2604. ISSN: 2304-8158.
MURIQI, S. - ČERVENKA, L. - MATVEEVA, I. Investigation of Burdock Tea: Spectroscopic and Electrochemical Study. In Proceedings of the 19th International Students Conference Modern Analytical Chemistry. Praha: Univerzita Karlova. Přírodovědecká fakulta, 2023. s. 25-35 s. ISBN 978-80-7444-102-8.
STARÁ, I. - BUGÁŇOVÁ, V. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - ČERVENKA, L. Microbial Testing of Raw Bread. In Scientia movens 2023 : book of conference abstracts. Praha: Univerzita Karlova. Fakulta tělesné výchovy a sportu, 2023. s. 62 s. ISBN 978-80-87647-64-6.
PERNICA, M. - KYRALOVÁ, B. - SVOBODA, Z. - BOSKO, R. - BROŽKOVÁ, I. - ČESLOVÁ, L. - BENESOVA, K. - ČERVENKA, L. - BELAKOVA, S. Levels of T-2 toxin and its metabolites, and the occurrence of Fusarium fungi in spring barley in the Czech Republic Food Microbiology, 2022, vol. 102, no. April, s. 103875. ISSN: 0740-0020.
FRÜHBAUEROVÁ, M. - ČERVENKA, L. - HÁJEK, T. - POUZAR, M. - PALARČÍK, J. Bioaccessibility of Phenolics from Carob (Ceratonia siliqua L.) Pod Powder Prepared by Cryogenic and Vibratory Grinding Food Chemistry, 2022, vol. 377, no. May, s. 131968. ISSN: 0308-8146.
ČERVENKA, L. - FRÜHBAUEROVÁ, M. - PALARČÍK, J. - MURIQI, S. - VELICHOVÁ, H. The Effect of Vibratory Grinding Time on Moisture Sorption, Particle Size Distribution, and Phenolic Bioaccessibility of Carob Powder Molecules, 2022, vol. 27, no. 22, s. 7689. ISSN: 1420-3049.
BROŽKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - MOŤKOVÁ, P. - FRÜHBAUEROVÁ, M. - METELKA, R. - ŠVANCARA, I. - SÝS, M. Electrochemical control of biofilm formation and approaches to biofilm removal Applied Science - Basel, 2022, vol. 12, no. 13, s. 6320. ISSN: 2076-3417.
ČERVENKA, L. - PALARČÍK, J. - ZEMAN, V. - MURIQI, S. Moisture Sorption Properties of Matcha Tea Powder As Affected by High Humidity Storage Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2022, vol. 2022, no. 28, s. 27-36. ISSN: 1211-5541.
FRÜHBAUEROVÁ, M. - ČERVENKA, L. - KRÓLIKOWSKA, K. - PAJAK, P. Colour, Moisture Adsorption and Antioxidant Properties of Oven-Dried Chockeberry Powder Obtained After Ultrasound-Assisted Osmotic Dehydration Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2021, vol. 27, no. 2021, s. 21-32. ISSN: 1211-5541.
ARBNESHI, T. - FRANGU, A. - FRÜHBAUEROVÁ, M. - ČERVENKA, L. - BERISHA, L. - KALCHER, K. - SÝS, M. Flow injection amperometric evaluation of antioxidant capacity of chocolates having different cocoa content at a boron-doped diamond electrode Food Technology and Biotechnology, 2021, vol. 59, no. 2, s. 194–200. ISSN: 1330-9862.
FRÜHBAUEROVÁ, M. - ČERVENKA, L. - HÁJEK, T. - SALEK, R. - VELICHOVÁ, H. - BUŇKA, F. Antioxidant Properties of Processed Cheese Spread After Freeze-Dried and Oven-Dried Grape Skin Powder Addition Potravinarstvo, 2020, vol. 14, no. 2020, s. 230-238. ISSN: 1338-0230.
JASHARI, G. - FRÜHBAUEROVÁ, M. - SÝS, M. - ČERVENKA, L. Extractive stripping voltammetry at a glassy carbon paste electrode for analysis cow's milk and cream Potravinarstvo, 2020, vol. 14, no. 1, s. 202-207. ISSN: 1338-0230.
KRÓLIKOWSKA, K. - ČERVENKA, L. - PIETRZYK, S. - FORTUNA, T. - KHACHATRYAN, G. Relationship Between Sorption Characteristic and Selected Functional Properties of Chemically Modified Waxy Maize Starches Journal of Food Processing and Preservation, 2019, vol. 43, no. 7, s. "13948-1"-"13948-11". ISSN: 0145-8892.
ČERVENKA, L. - FRÜHBAUEROVÁ, M. - VELICHOVÁ, H. Functional Properties of Muffin As Affected by Substituing Wheat Flour with Carob Powder Potravinarstvo, 2019, vol. 13, no. 1, s. 212-217. ISSN: 1338-0230.
ČERVENKA, L. - ANNA, S. - FRÜHBAUEROVÁ, M. - VELICHOVÁ, H. - WITCZAK, M. Thermodynamic Properties and Glass Transition Temperature of Roasted and Unroasted carob (Ceratonia siliqua L.) powder Food Chemistry, 2019, vol. 300, no. December, s. "125206-1"-"125206-9". ISSN: 0308-8146.
FRÜHBAUEROVÁ, M. - ČERVENKA, L. - HÁJEK, T. - POUZAR, M. - PALARČÍK, J. Analýza karobového prášku pomocí UHPLC. In Monitorování cizorodých látek a hodnocení rizik v životním prostředí I.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2019. s. 49-58 s. ISBN 978-80-7560-234-3.
ČERVENKA, L. - JIROUTKOVÁ, L. Paleodieta ve světle vědeckých poznatků. In Sborník příspěvků z dvanácté mezinárodní vědecké konference. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2019. s. 14-18 s. ISBN 978-80-7627-006-0.
FRÜHBAUEROVÁ, M. - ČERVENKA, L. - HÁJEK, T. - POUZAR, M. - PALARČÍK, J. UHPLC Analysis and Antioxidant Activity of Carob Powder. In YISAC 2019 : book of abstracts. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2019. s. 20 s. ISBN 978-80-7560-224-4.
ŽABČÍKOVÁ, S. - MIKYSEK, T. - ČERVENKA, L. - SÝS, M. Electrochemical study and determination of all-trans-retinol at carbon paste electrode modified by a surfactant Food Technology and Biotechnology, 2018, vol. 56, no. 3, s. 337-343. ISSN: 1330-9862.
ČERVENKA, L. - ŠVECOVÁ, B. - SALEK, R. - BUŇKA, F. Extraction of Quercetin and Rutin from Fortified Spreadable Processed Cheese Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2018, vol. 24, no. November, s. 59-68. ISSN: 1211-5541.
BROŽKOVÁ, I. - ZAPLETAL, T. - KROUTILOVÁ, L. - HÁJEK, T. - MOŤKOVÁ, P. - ČERVENKA, L. The Effect of Soaking Regime and Moderate Drying Temperature on the Quality of Buckwheat-based Product Journal of Cereal Science, 2018, vol. 81, no. May, s. 15-21. ISSN: 0733-5210.
ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. - ČERVENKOVÁ, Z. Veganská strava: pozitivní a negativní apsekty Journal of Tourism, Hospitality and Commerce, 2018, vol. 9, no. 1, s. 8-13. ISSN: 1804-3836.
ČERVENKOVÁ, Z. - KOUTSKÁ, R. - ČERVENKA, L. Výživa dětí s cystickou fibrózou pohledem rodičů Logos Polytechnikos, 2018, vol. 9, no. 2, s. 21-30. ISSN: 1804-3682.
ČERVENKA, L. - ČERVENKOVÁ, Z. - VELICHOVÁ, H. Is Air-drying of Plant-based Food at Low Temperature Really Favorable? A Meta-analytical Approach to Ascorbic Acid, Total Phenolic, and Total Flavonoid Contents Food Reviews International, 2018, vol. 34, no. 5, s. 434-446. ISSN: 8755-9129.
PŘIKRYL, J. - HÁJEK, T. - ŠVECOVÁ, B. - SALEK, R. - ČERNÍKOVÁ, M. - ČERVENKA, L. - BUŇKA, F. Antioxidant Properties and Textural Characteristics of Processed Cheese Spreads Enriched with Rutin or Quercetin: the Effect of Processing Conditions LWT- Food Science and Technology, 2018, vol. 87, no. January, s. 266-271. ISSN: 0023-6438.
ŽABČÍKOVÁ, S. - NALLBANI, A. - SÝS, M. - MIKYSEK, T. - ČERVENKA, L. Square wave voltammetry at carbon paste electrode modified with surfactant for alpha tocopheryl acetate determination in cosmetics Potravinarstvo, 2018, vol. 12, no. 1, s. 135-142. ISSN: 1338-0230.
ČERVENKA, L. - HÁJEK, T. - SALEK, R. - MICHAELA, Č. - HELENA, V. - FRANTIŠEK, B. Addition of Rutin/Quercetin Mixture to Spreadable Processed Cheese: Antioxidant and Textural Characteristics Potravinarstvo, 2018, vol. 12, no. 1, s. 129-134. ISSN: 1338-0230.
ŽABČÍKOVÁ, S. - ČERVENKA, L. - SÝS, M. Přehled elektroanalytických přístupů stanovení akrylamidu. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XX. : sborník ze semináře s mezinárodní účastí. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2018. s. 119-129 s. ISBN 978-80-7560-154-4.
ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. - ČERVENKOVÁ, Z. Veganská strava: pozitivní a negativní aspekty. In Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspevků z jedenácté mezinárodní vědecké konference. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2018. s. 106-110 s. ISBN 978-80-87300-96-1.
ČERVENKA, L. - HÁJEK, T. - BROŽKOVÁ, I. Raw Vegan Meal: The Effect of Moderate Drying Temeprature on Antioxidant Properties and Microbial Contamination. In Skladniki bioaktyvne surowców i produktów roslinnych. Krakow: Polskie Towarzystwo Technologow Zawnosci, 2018. s. 224-228 s. ISBN 978-83-946796-1-3.
FRÜHBAUEROVÁ, M. - JANEČKOVÁ, M. - BARTOŠ, M. - ŽEMLIČKOVÁ, L. - ČERVENKA, L. Využití izotachoforézy pro analýzu vitamínů skupiny B. In "Mladí vedci-bezpečnosť potravinového reťazca" : zborník príspevkou s vedeckej konferencie. Bratislava: Ministerstvo poľnohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, 2018. s. 74-77 s. ISBN 978-80-89738-18-2.
ČERVENKA, L. - FRÜHBAUEROVÁ, M. Carob Powder as Functional Ingredient in muffin: Sorption Properties and Antioxidant Status. In 10th International Conference on Water in Food : book of abstracts. Praha: Výzkumný ústav potravinářský, 2018. s. 38-38 s.
SÝS, M. - ŽABČÍKOVÁ, S. - ČERVENKA, L. - VYTŘAS, K. Comparison of adsorptive with extractive stripping voltammetry in electrochemical determination of retinol Potravinarstvo, 2017, vol. 11, no. 1, s. 96-105. ISSN: 1338-0230.
ČERVENKA, L. - ČERVENKOVÁ, Z. - VELICHOVÁ, H. Je nízká teplota sušení ovoce a zeleniny výhodnější? Meta-analýza dat. In Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspevků z desáté mezinárodní vědecké konference. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2017. s. 11-16 s. ISBN 978-80-87300-95-4.
ČERVENKA, L. - ČERVENKOVÁ, Z. - VELICHOVÁ, H. Vliv teploty sušení na karotenoidy a antokyany: meta analýza dat. In Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie. Nitra: Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre, 2017. s. 259-263 s. ISBN 978-80-552-1649-2.
ŽABČÍKOVÁ, S. - SÝS, M. - ČERVENKA, L. - MIKYSEK, T. - VYTŘAS, K. Elektrochemické vlastnosti uhlíkových pastových elektrod modifikovaných tenzidy. In Jubilejní 50. seminář o tenzidech a detergentech. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2017. s. 73-79 s. ISBN 978-80-7560-098-1.
BROŽKOVÁ, I. - MOŤKOVÁ, P. - MICHÁLKOVÁ, K. - DVOŘÁKOVÁ, V. - ČERVENKA, L. Occurence of microorganisms in organic food and raw food. In 12th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs : book of abstracts and posters. Nitra: Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre, 2017. ISBN 978-80-552-1669-0.
SÝS, M. - ŽABČÍKOVÁ, S. - ČERVENKA, L. - VYTŘAS, K. Adsorptivní stripping voltametrie ve stanovení lipofilních vitamínů Potravinarstvo, 2016, vol. 10, no. 1, s. 260-264. ISSN: 1338-0230.
BROŽKOVÁ, I. - DVOŘÁKOVÁ, V. - MICHÁLKOVÁ, K. - ČERVENKA, L. - VELICHOVÁ, H. Quality and Antioxidant Activity of Buckwheat-Based Cookies Designed for a Raw Food Vegan Diet as Affected by Moderate Drying Temperature Plant Foods for Human Nutrition, 2016, vol. 71, no. December 2016, s. 429-435. ISSN: 0921-9668.
ČERVENKA, L. - CACKOVÁ, L. Moisture Adsorption Isotherms and Thermodynamic Characteristics of Tannic Acid Journal of Engineering Physics and Thermophysics, 2016, vol. 89, no. 5, s. 1168-1178. ISSN: 1062-0125.
ŽABČÍKOVÁ, S. - VU, D. - ČERVENKA, L. - TAMBOR, V. - VAŠATOVÁ, M. Determination of Ascorbic Acid in Pharmaceutical Preparation and Fruit Juice Using Modified Carbon Paste Electrode Potravinarstvo, 2016, vol. 10, no. 1, s. 255-259. ISSN: 1338-0230.
BROŽKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - DVOŘÁKOVÁ, V. - MICHÁLKOVÁ, K. - VELICHOVÁ, H. The effect of processing temperature on microbial safety and antioxidant activity of minimally processed “raw food” Journal of Food and Nutrition Research, 2016, vol. 55, no. 4, s. 352-360. ISSN: 1336-8672.
ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. - FIŠEROVÁ, T. The Quality of Fruit Bars and Crackers designated for the Raw Food Vegan Diet Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2016, vol. 22, no. květen, s. 5-13. ISSN: 1211-5541.
ŽABČÍKOVÁ, S. - KUČEROVÁ, P. - ČERVENKA, L. Quercetin or Glycine Reaction Products with Acrylamide: A Quantitative Approach to Acrylamide Detection Using a Pencil Graphite Electrode Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2016, vol. 22, no. květen 2016, s. 15-22. ISSN: 1211-5541.
ŽABČÍKOVÁ, S. - SÝS, M. - ČERVENKA, L. - BENEŠOVÁ, M. Stanovení rutinu s využitím uhlíkové pastové elektrody modifikované silikagelem. In Sborník příspěvků ze semináře Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XVIII. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2016. s. 159-167 s. ISBN 978-80-7560-005-9.
ČERVENKA, L. - ČERVENKOVÁ, Z. - BENCOVÁ, P. Aditiva v nealkoholických nápojích a jejich vliv na zdraví: mýty a fakta. In Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu : sborník příspěvků z deváté mezinárodní vědecké konference. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2016. s. 13-20 s. ISBN 978-80-87300-89-3.
ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. - FIŠEROVÁ, T. - DVOŘÁKOVÁ, V. Živé potraviny: nová výzva v bezpečnosti potravin. In Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník prác z XII. medzinárodnej vedecké konferencie. Nitra: Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre, 2016. s. 111-114 s. ISBN 978-80-552-1481-8.
ČERVENKA, L. - ŽABČÍKOVÁ, S. - KŘIVSKÁ, L. Determination of Acrylamide Using Ruthenium Dioxide Modified Carbon Paste Electrode Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2015, vol. 21, no. září, s. 21-29. ISSN: 1211-5541.
ŽABČÍKOVÁ, S. - ČERVENKA, L. Modified Carbon Paste Electrode as a Tool for the Evaluation of Oxidative Stability of Rapeseed Oil Potravinarstvo, 2015, vol. 9, no. 1, s. 347-351. ISSN: 1338-0230.
VU, D. - ERTEK, B. - DILGIN, Y. - ČERVENKA, L. Voltammetric Determination of Tannic Acid in Beverages using Pencil Graphite Electrode Czech journal of food sciences, 2015, vol. 33, no. 1, s. 72-76. ISSN: 1212-1800.
VU, D. - ŽABČÍKOVÁ, S. - ČERVENKA, L. - ERTEK, B. - DILGIN, Y. Sensitive Voltammetric Determination of Natural Flavonoid Quercetin in a Disposable Graphite Lead Food Technology and Biotechnology, 2015, vol. 53, no. 4, s. 379-384. ISSN: 1330-9862.
ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. - FIŠEROVÁ, T. Jak ovlivňuje teplota pečení kvalitu vitariánské stravy? Výživa a potraviny, 2015, vol. Neuveden, no. 5, s. 134-136. ISSN: 1211-846X.
ČERVENKA, L. - HLOUŠKOVÁ, L. - ŽABČÍKOVÁ, S. Moisture Adsorption Isotherms and Thermodynamic Properties of Green and Roasted Yerba Mate (Ilex paraguariensis) Food Bioscience, 2015, vol. 12, no. December, s. 122-127. ISSN: 2212-4292.
ŽABČÍKOVÁ, S. - ČERVENKA, L. - TYEMNYÁK, T. Nutriční hodnocení tavených sýrů. In Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XVII: sborník příspěvků ze semináře. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2015. s. 159-167 s. ISBN 978-80-7395-926-5.
ČERVENKA, L. - SÝS, M. - ŽABČÍKOVÁ, S. - VU, D. - VYTŘAS, K. Využití uhlíkové pastové elektrody pro studium přilnavosti bakterie Staphylococcus epidermidis. In Bezpečnosť a kontrola potravín: Zborník prác z XII. medzinárodnej vedecké konferencie. Nitra: Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre, 2015. s. 54–58 s. ISBN 978-80-552-1314-9.
VU, D. - ERTEK, B. - DILGIN, Y. - ČERVENKA, L. Determination of Anti-cancer Emodin Using a Silica Gel Modified Carbon Paste Electrode Química Nova, 2014, vol. 37, no. 10, s. 1629-1632. ISSN: 0100-4042.
VU, D. - ERTEK, B. - ČERVENKA, L. - DILGIN, Y. Determination of Insulin Using a Pretreated Pencil Graphite Electrode. In Sensing in Electroanalysis Vol. 8. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2014. s. 305-313 s. ISBN 978-80-7395-782-7.
VU, D. - ERTEK, B. - ČERVENKA, L. - DILGIN, Y. Determination of Tannic Acid Using Silica Gel Modified Carbon Paste Electrode International Journal of Electrochemical Science, 2013, vol. 8, no. 7, s. 9278-9286. ISSN: 1452-3981.
VU, D. - ČERVENKA, L. Determination of Sulfide by Hematoxylin Multi Walled Carbon Nanotubes Modified Carbon Paste Electrode Electroanalysis, 2013, vol. 25, no. 8, s. 1967-1973. ISSN: 1040-0397.
VU, D. - ČERVENKA, L. Electrocatalytic Oxidation of NADH by Poly Toluidine Blue Multi Walled Carbon Nanotubes Modified Glassy Carbon Electrode Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2013, vol. 19, no. prosinec, s. 15-24. ISSN: 1211-5541.
VU, D. - ČERVENKA, L. Amperometric Determination of Sulfide Using Qercetin Modified Carbon Paste Electrode. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XV., sborník příspěvků ze semináře. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2013. s. 29-36 s. ISBN 978-80-7395-683-7.
ERTEK, B. - ČERVENKA, L. - DILGIN, Y. Determination of Ascorbic Acid by Anodic Stripping Differential Pulse Voltammetry using a Pretreated Pencil Graphite Electrode. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XV., sborník příspěvků ze semináře. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2013. s. 55-62 s. ISBN 978-80-7395-683-7.
ČERVENKA, L. - KUBÍNOVÁ, J. - JUSZCZAK, L. - WITCZAK, M. Moisture Sorption Isotherms and Glass Transition Temperature of Elecampe (Inula helenium L.) and Burdock (Arctium lappa L.) Roots at 25°C Food Science and Technology International, 2012, vol. 2, no. 18, s. 81-91. ISSN: 1082-0132.
ERTEK, B. - VU, D. - ČERVENKA, L. - DILGIN, Y. Flow Injection Amperometric Detection of Sulfide Using a Prussian Blue Modified Glassy Carbon Electrode Analytical Sciences, 2012, vol. 28, no. 11, s. 1075-1080. ISSN: 0910-6340.
VU, D. - ČERVENKA, L. - VAVŘIČKOVÁ, J. The Attachment of Staphylococcus epidermidis on the Surface of a Carbon Paste Electrode at Various Positive Potentials: The Effect of pH, Incubation Time, and Solid-medium Type Journal of Biomedical Science and Engineering, 2012, vol. 5, no. 2012, s. 697-704. ISSN: 1937-6871.
VU, D. - SÝS, M. - VYTŘAS, K. - ČERVENKA, L. Determination of Ascorbic Acid Using Multi-Wall Carbon Nanotubes Immobilized on Carbon Paste Electrode. In Sensing in Electroanalysis Vol. 7. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2012. s. 301-309 s. ISBN 978-80-7395-563-2.
ČERVENKA, L. Moisture adsorption characteristics of black currant (Ribes nigrum L.), black elderberry (Sambucus nigra L.) and chokeberry (Aronia melanocarpa, (Minchx.) Ell.) samples at different temperatures Journal of Food Process Engineering, 2011, vol. 34, no. 5, s. 1419-1434. ISSN: 0145-8876.
ČERVENKA, L. - MACHAČOVÁ, I. The effect of sugars and amino acids on the growth and survival of Arcobacter butzleri in high saline medium Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2011, vol. 17, no. prosinec, s. 45-56. ISSN: 1211-5541.
VU, D. - SÝS, M. - ČERVENKA, L. The effect of various potentials on the attachment of Saccharomyces cerevisiae and Staphylococcus epdiremidis to carbon paste electrodes International Journal of Electrochemical Science, 2011, vol. 6, no. 11, s. 5265-5274. ISSN: 1452-3981.
VU, D. - SÝS, M. - ČERVENKA, L. The optimization procedure for the attachment of Saccharomyces cerevisiae on the surface of a carbon paste electrode.. In Sensing in Electroanalysis Vol. 6. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2011. s. 271-279 s. ISBN 978-80-7395-434-5.
VU, D. - ČERVENKA, L. Effect of chitosan coating on some physicochemical properties of chicken egg during storage. In Sborník příspěvků ze semináře Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XIII.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2011. s. 21-27 s. ISBN 978-80-7395-450-5.
ČERVENKA, L. - KUBÍNOVÁ, J. - JUSZCZAK, L. - WITCZAK, T. The study of moisture adsorption process in comfrey (Symphytum officinale L.) roots at 25°C Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2010, vol. 16, no. prosinec, s. 5-18. ISSN: 1211-5541.
ČERVENKA, L. - VU, D. Moisture adsorption characteristics of dried berries at various temperatures. In Chemické listy. Praha: Česká společnost chemická, 2010. s. 580-581 s.
ADAM, M. - ČERVENKA, L. - ŘEZKOVÁ, S. - VENTURA, K. - KRÁLOVSKÝ, J. Determination of Water Content in Meat Pâté by Karl Fischer Titration and its Moisture Sorption Characteristics Italian Journal of Food Science, 2009, vol. 21, no. 1, s. 89-95. ISSN: 1120-1770.
HRUBEŠ, M. - CHOVANCOVÁ, J. - VYTŘASOVÁ, J. - ČERVENKA, L. - VYTŘAS, K. Rapid immuno-electrochemical determination of Salmonella sp. in food samples with screen-printed carbon electrode. In Sensing in Electroanalysis Vol. 4. 1. vyd. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2009. 6 s. ISBN: 978-80-7395-212-9.
HRUBEŠ, M. - ČERVENKA, L. - VYTŘASOVÁ, J. - PEŠKOVÁ, I. - VYTŘAS, K. Electroimmunoassay for detection of bacterial cells. In Current Research topics in Applied Microbiology and Microbial Biotechnology. 1. vyd. Mountain View: World Scientific Publishing Co., 2009. 4 s. ISBN: 978-981-283-754-7.
HRUBEŠ, M. - CHOVANCOVÁ, J. - ČERVENKA, L. - VYTŘASOVÁ, J. - VYTŘAS, K. Rapid Immunoelectrochemical Determination of Salmonella sp. in Food Samples with Screen-Printed Carbon Electrode. 2009.
ČERVENKA, L. - KRISTLOVÁ, J. - PEŠKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. - BROŽKOVÁ, I. Persistence of Arcobacter butzleri CCUG 30484 on plastic, stainless steel and glass surfaces Brazilian Journal of Microbiology, 2008, vol. 39, no. -, s. 517-520. ISSN: 1517-8382.
ČERVENKA, L. - PEŠKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. Inhibition of Arcobacter butzleri, Arcobacter cryaerophilus, and Arcobacter skirrowii by Plant Oil Aromatics Journal of Food Protection, 2008, vol. 71, no. 1, s. 165-169. ISSN: 0362-028X.
VYTŘASOVÁ, J. - TYLŠOVÁ, A. - BROŽKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - PEJCHALOVÁ, M. - HAVELKA, P. Antimicrobial effect of oxidized cellulose salts Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology, 2008, vol. 35, no. 11, s. 1247-1252. ISSN: 1367-5435.
ČERVENKA, L. Adsorption of moisture on dried juniper berries (Juniperus communis L.) at various temperatures and properties of sorbed water Journal of Food and Nutrition Research, 2008, vol. 47, no. 3, s. 131-138. ISSN: 1336-8672.
ČERVENKA, L. - TÁBORSKÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. Moisture adsorption characteristics of gingerbread, a traditional bakery product in Pardubice, Czech Republic Journal of Food Engineering, 2008, vol. 84, no. 4, s. 601-607. ISSN: 0260-8774.
VYTŘASOVÁ, J. - HOCHMANNOVÁ, L. - ČUDOVÁ, K. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - ČERVENKA, L. Antimicrobial and fotocatalytic effects of hygienic coating. In Biotechnologie 2008. České Budějovice: Scientific Pedagogical Publishing, 2008. s. 213-217 s. ISBN 80-85645-58-0.
BLÁHOVÁ, B. - VYTŘASOVÁ, J. - ČERVENKA, L. Tvorba a detekce biofilmů na různých typech materiálů. In XXXVIII. Lenfeldovy a Hőklovy dny. Brno: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2008. s. 71-74 s. ISBN 978-80-7305-049-8.
BLÁHOVÁ, B. - TICHÁČKOVÁ, H. - VYTŘASOVÁ, J. - ČERVENKA, L. Studium tvorby biofilmů a metody jejich detekce. In Sborník příspěvků ze semináře X. Monitorování cizorodých látek v životním prostředí. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2008. s. 43-52 s. ISBN 978-80-7395-078-1.
ČERVENKA, L. - PEŠKOVÁ, I. - FOLTÝNOVÁ, E. - PEJCHALOVÁ, M. - BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. Inhibitory Effects of Some Spice and Herb Extracts Against Arcobacter butzleri, A. cryaerophilus, and A. skirrowii Current Microbiology, 2007, vol. 53, no. neuvedeno, s. 435-439. ISSN: 0343-8651.
ŘEZKOVÁ, S. - ADAM, M. - KRÁLOVSKÝ, J. - KAHOUN, D. - ČERVENKA, L. Determination of HMF, Glucose and Fructose Contents in Various Honey Samples Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2007, vol. 13, no. 1, s. 35-45. ISSN: 1211-5541.
ČERVENKA, L. - TÁBORSKÁ, S. - HEJDRYCHOVÁ, J. - KRÁLOVSKÝ, J. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. Study of Moisture Adsorption Characteristic of Gingerbreads and Biscuits Using a Hydrometric Method Acta Alimentaria, 2007, vol. 36, no. 3, s. 311-320. ISSN: 0139-3006.
ČERVENKA, L. Survival and Inactivation of Arcobacter spp., a Current Status and Future Prospect Critical Reviews in Microbiology, 2007, vol. 33, no. 2, s. 101-108. ISSN: 1040-841X.
BROŽKOVÁ, I. - SVOBODOVÁ, L. - VYTŘASOVÁ, J. - ČERVENKA, L. - PEJCHALOVÁ, M. - ŠNÉVAJSOVÁ, P. Detection of toxigenic fusarium from foods by PCR Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2007, no. 13, s. 73-85. ISSN: 1211-5541.
PEŠKOVÁ, I. - HRUBEŠ, M. - ČERVENKA, L. - VYTŘASOVÁ, J. - VYTŘAS, K. A Study of the Amperometric Method for Salmonella Enteritidis Detection Using Carbon Paste Electrodes. In Sensing in Electroanalysis Vol. 2. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. 8 s. ISBN: 978-80-7194-954-1.
BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - ŠNÉVAJSOVÁ, P. - PEJCHALOVÁ, M. - ČERVENKA, L. Monitoring výskytu toxinogenních plísní v potravinách a v životním prostředí. In Mikrobiologie potravin. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2007. s. 96-98 s. ISBN N.
PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. - BROŽKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. Problematika geneticky modifikovaných potravin a krmiv v ČR. In Sborník příspěvků ze semináře IX. Monitorování cizorodých látek v životním prostředí. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. s. 236-269 s. ISBN 978-80-7194-953-4.
VYTŘASOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. - ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. Analýza masných produktů z hlediska výskytu bakterí rodu Arcobacter. In Sborník XVI. medzinárodnej konferencie Laboralim 2007 o analytických metódach v potravinárstve v súlade s harmonizáciou legislativy EU. Bratislava: Slovenská technická univezita v Bratislave, 2007. s. 442-445 s. ISBN 978-80-227-2628-3.
BROŽKOVÁ, I. - TOMKOVÁ, K. - VYTŘASOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. - ŠNÉVAJSOVÁ, P. - ČERVENKA, L. Zjišťování přítomnosti regulačního genu pro tvorbu aflatoxinu B1 v závislosti na produkci aflatoxinu B1.. In Sborník příspěvků ze semináře IX. Monitorování cizorodých látek v životním prostředí. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. s. 45-53 s. ISBN 978-80-7194-953-4.
PEŠKOVÁ, I. - HRUBEŠ, M. - ČERVENKA, L. - VYTŘASOVÁ, J. - KRISTLOVÁ, J. Amperometrická metoda detekce Salmonella enteritidis pomocí uhlíkové pastové elektrody. In Sborník příspěvků ze semináře IX. Monitorování cizorodých látek v životním prostředí. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. s. 271-278 s. ISBN 978-80-7194-953-4.
PEŠKOVÁ, I. - HRUBEŠ, M. - VYTŘASOVÁ, J. - ČERVENKA, L. - KRISTLOVÁ, J. Optimizing of the Amperometric Method for Salmonella Enteritidis Detection Using Carbon Paste Electrode. In YISAC 07 Proceedings. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. s. 86-91 s. ISBN 978-80-7194-969-5.
ČERVENKA, L. - PEŠKOVÁ, I. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. - ŘEZKOVÁ, S. Modelling of growht of bacteria in sausages in relation to NaCl and phosphate content.. In Proceedings of 5th International Conference Predictive Modelling in Foods. Athens: Agricultural University of Athens, 2007. s. 509-512 s. ISBN 978-960-89313-7-4.
PEŠKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - FOLTÝNOVÁ, E. - BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. Inhibiční účinky extraktů koření a léčivých bylin na růst Arcobacter spp.. In Sborník IX. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí. Brno: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2007. s. 51-54 s. ISBN 978-80-7305-012-2.
ČERVENKA, L. - ŘEZKOVÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. Stanovení adsorpčních izoterem perníku hygroskopickou metodou. In Sborník XVI. medzinárodnej konferencie Laboralim 2007 o analytických metódach v potravinárstve v súlade s harmonizáciou legislativy EU. Bratislava: Slovenská technická univezita v Bratislave, 2007. s. 196-198 s. ISBN 978-80-227-2628-3.
BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - MACHOVÁ, I. - POSADOVSKÁ, K. - ČERVENKA, L. - PEJCHALOVÁ, M. Staphylococcus and Enterococcus strains of water and food origin Journal of Food and Nutrition Research, 2006, vol. 45, no. 4, s. 120-126. ISSN: 1336-8672.
PEŠKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. Antagonistic effects of Pseudomonas spp. on Arcobacter butzleri Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2006, vol. 12, no. N, s. 29-36. ISSN: 1211-5541.
PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. - BROŽKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - HUSKOVÁ, Z. Occurrence of Arcobacters in Czech Republic and the influence of sample matrix on their detection using PCR. Journal of Food and Nutrition Research, 2006, vol. 45, no. 4, s. 152-158. ISSN: 1336-8672.
ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. Effects of the principal ingredients of biscuits upon water activity Journal of Food and Nutrition Research, 2006, vol. 45, no. 1, s. 39-43. ISSN: 1336-8672.
ČERVENKA, L. - BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. Isolation of Arcobacter butzleri from meats and its susceptibility to various acids and humectants. In Modern Multidisciplinary Applied Microbiology. Exploiting Microbes and Their Interactions.. 1. vyd. Chichester: John Wiley & Sons Ltd., 2006. 805 s. ISBN: 3-527-31611-6.
PEŠKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. Antimikrobiální vliv sideroforů na růst rodu Arcobacter. In Sborník semináře Monitorování cizorodých látek v životním prostředí. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2006. s. 179-193 s. ISBN 80-7194-903-5.
BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - SVOBODOVÁ, L. - ČERVENKA, L. - PEJCHALOVÁ, M. Toxigenic Fusarium in Food and Feed. In 20th International ICFMH Symposium Food Micro 2006. Bologna, Itálie: International Committee on Food Microbiology and Hygiene, 2006. s. 412 s. ISBN 961-90346-3-5.
ADAM, M. - DOBIÁŠ, P. - ČERVENKA, L. - KRÁLOVSKÝ, J. - VENTURA, K. Srovnání vybraných analytických metod pro stanovení vody v bílých jogurtech. In SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ - XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Praha: VÚPP, Praha, 2006. s. 334-337 s.
ČERVENKA, L. - ADAM, M. - BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. Determination of water content by Karl-Fischer titration method in chicken meat paste and its moisture sorption characteristics. In ICE-V, The 5th International Conference on Electrochemistry. Qena, Egypt: South Valley University, 2006. s. 36-37 s.
BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - SVOBODOVÁ, L. - PEJCHALOVÁ, M. - ČERVENKA, L. Výskyt toxinogenních plísní rodu Fusarium v potravinách. In Sborník Mikrobiologie potravin. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2006. s. 93-98 s. ISBN 80-7080-625-7.
PEJCHALOVÁ, M. - SLAMOVA, M. - VYTŘASOVÁ, J. - BROŽKOVÁ, I. - ČERVENKA, L. Identification of Czech Arcobacter isolates using multiplex PCR, 16S rDNA and 16S/23S rDNA intergenic spacer sequence analysis.. In Food Micro 2006, Food safety and food biotechnology:diversity and global impact. Bologna, Itálie: Alma Mater Studiorum, University of Bologna, 2006. s. 448 s. ISBN 961-90346-3-5.
VYTŘASOVÁ, J. - ZACHOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - ŠTĚPÁNKOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. Non-specific Reactions during Immunomagnetic Separation of Listeria Food Technology and Biotechnology, 2005, vol. 43, no. 4, s. 397-401. ISSN: 1330-9862.
ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - ČERVENKA, L. - SVOBODOVÁ, L. Výskyt plísní rodu Fusarium v potravinách a krmivech. In Sborník přednášek - Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VII.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. s. 155-164 s. ISBN 80-7194-817-9.
HARSOVÁ, K. - ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - ČERVENKA, L. MONITORING VÝSKYTU SINIC VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH LIBERECKÉHO KRAJE V ROCE 2004. In Sborník přednášek - Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VII.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. s. 51-57 s. ISBN 80-7194-817-9.
VYTŘASOVÁ, J. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - ČERVENKA, L. Výskyt arkobakterů ve vodách. In Sborník Referátů Mikrobiologie vody a prostředí 2005. Praha: Československá společnost mikrobiologická, 2005. s. 63-67 s. ISBN 80-239-5896-8.
ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - SOBODOVÁ, L. - ČERVENKA, L. Detection of Fusarium using the PCR Method. In Natural Sciences. University of Miskolc: University of Miskolc, 2005. s. 417-423 s. ISBN N.
BROŽKOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - SVOBODOVÁ, L. - ČERVENKA, L. Occurence of Fusarium in food and feed. In Czech Mycology. Praha: Česká vědecká společnost pro mykologii, 2005. s. 37-38 s.
ČERVENKA, L. - MALÍKOVÁ, Z. - ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. The effect of acetic acid, citric acid, and trisodium citrate in combination with different levels of water activity on the growth of Arcobacter butzleri in culture. Folia Microbiologica, 2004, no. 49, s. 8-12. ISSN: 0015-5632.
ADAM, M. - ČERVENKA, L. - HOLASOVÁ, R. - TÁBORSKÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. - VENTURA, K. Stanovení vodní aktivity a obsahu vody metodou dle Karl Fischera v drůbežích paštikách. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004. s. 7-12 s. ISBN 80-7194-722-9.
ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - ČERVENKA, L. Screening výskytu aflatoxinogenních hub. In Současná problematika mikrobiologie potravin. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2004. s. 70-74 s. ISBN 80-7080-519-6.
ČERVENKA, L. - HARSOVÁ, K. - VYTŘASOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. - ZACHOVÁ, I. - BÍNOVÁ, Š. Výskyt Arcobacter spp. v mase a v prostředí pro zpracování masa. In XXXI. seminář o jakosti potravin a potravinových surovin. Brno: MZLU, 2004. s. 29 s. ISBN 80-7157-753-7.
ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. - HUSKOVÁ, Z. - ČERVENKA, L. Problematika detekce rodu Arcobacter metodou PCR. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004. s. 295-306 s. ISBN 80-7194-722-9.
VYTŘASOVÁ, J. - MACHOVÁ, I. - ZACHOVÁ, I. - ČERVENKA, L. Stafylokoky izolované z vody a potravin a jejich antibiotická rezistence. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004. s. 289--294 s. ISBN 80-7194-722-9.
ČERVENKA, L. - VYTŘASOVÁ, J. - ZACHOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - KRÁTKÁ, L. Mléčné bakterie v jogurtových výrobcích na trhu v ČR. In 23. kongres Čs. společnosti mikrobiologické. Praha: Českoslovenká společnost mikrobiologická, 2004. s. 144 s.
ČERVENKA, L. - ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. Alkoholické nápoje a lidské zdraví. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004. s. 35-40 s. ISBN 80-7194-722-9.
VYTŘASOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. - ZACHOVÁ, I. - ČERVENKA, L. Detection of Aflatoxinogenic Fungi in Feeds Using the PCR Method Czech Mycology, 2003, vol. 55, no. 149, s. 1-2. ISSN: 1211-0981.
ČERVENKA, L. - ZACHOVÁ, I. - MINAŘÍKOVÁ, P. - VYTŘASOVÁ, J. Effect of pH and Water Activity on the Growth of Arcobacter Sp. in Culture Czech journal of food sciences, 2003, vol. Neuveden, no. 21, s. 203-209. ISSN: 1212-1800.
VYTŘASOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. - ZACHOVÁ, I. - ČERVENKA, L. Detection of aflatoxigenic fungi in feed using the PCR method Czech Mycology, 2003, no. 55, s. 1-2. ISSN: 1211-0981.
ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - PEJCHALOVÁ, M. - ČERVENKA, L. - TAVČAR-KALCHER, G. Detection of Aflatoxinogenic Fungi in Feeds Using the PCR Method Folia Microbiologica, 2003, vol. 48, no. 6, s. 817-821. ISSN: 0015-5632.
VYTŘASOVÁ, J. - ZACHOVÁ, I. - ČERVENKA, L. - DEMNEROVÁ, K. Rizikové mikroorganismy v potravinách z hlediska hygieny výživy. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2003. s. 249-255 s. ISBN 80-7194-617-6.
ZACHOVÁ, I. - VYTŘASOVÁ, J. - HARSOVÁ, K. - ČERVENKA, L. Toxinogenní plísně v potravinách a krmivech. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2003. s. 257-266 s. ISBN 80-7194-617-6.
ČERVENKA, L. - VEJNAROVÁ, I. - KRÁLOVSKÝ, J. - VYTŘASOVÁ, J. Vliv přídavků polyfosfátů na údržnost Vršovických párků. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2003. s. 31-36 s. ISBN 80-7194-617-6.
HARSOVÁ, K. - VYTŘASOVÁ, J. - ZACHOVÁ, I. - ČERVENKA, L. Stanovení aflatoxinů v potravinách. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2003. s. 59-63 s. ISBN 80-7194-617-6.

Projekty

Vývoj moderních metod analýzy anorganických a organických sloučenin ve vzorcích přírodního a syntetického původu
01.01.24 - 31.12.24
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Využití analytických metod při zpracování a analýze materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.23 - 31.12.23
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Instrumentální analytické metody pro analýzu materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.22 - 31.12.22
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Využití instrumentálních metod pro analýzu různých typů matric včetně potravin a vzorků biologického původu
01.01.21 - 31.12.21
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.20 - 31.12.20
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.19 - 31.12.19
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.18 - 31.12.18
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.17 - 31.12.17
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.16 - 31.12.16
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.15 - 31.12.15
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.14 - 31.12.14
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Progresívní metody pro analýzu materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.11 - 31.12.11
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Inovace předmětu "Laboratoř analýzy potravin" zavedením úlohy "Ověřování kvality ovocných šťáv"
01.01.10 - 31.12.10
Program: FRVŠ - F6 a)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Moderní instrumentální metody v analytice materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.10 - 31.12.10
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Inovace předmětu "Laboratoř analýzy potravin"-zavedení úlohy "Stanovení obsahu fenolických látek a antioxidačních vlastností potravin"
01.01.08 - 31.12.08
Program: FRVŠ - F6 a)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Pozice na projektu: Hlavní řešitel

Amperometrická detekce patogenních agens s využitím uhlíkové pastové elektrody
01.01.07 - 31.12.07
Program: Priorita č. 1
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Hlavní řešitel