Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Vliv přídavků polyfosfátů na údržnost Vršovických párků
Autoři: Červenka Libor | Vejnarová Iveta | Královský Josef | Vytřasová Jarmila
Rok: 2003
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V.
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 31-36
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Vliv přídavků polyfosfátů na údržnost Vršovických párků V práci je diskutován vliv přídavků polyfosfátů na mikrobiologickou údržnost Vršovických slabých párků. U výrobků s 0,1; 0,2 a 0,3 %hm polyfosfátů byl sledován výskyt nespecifické mikroflóry způsobující jejich zkázu (CPM) během skladování při 4oC ve vakuovém balení. Na základě zjištěných parametrů logistické a Gompertzovy funkce s použitím metody nelineárních nejmenších čtverců bylo zjištěno, že přídavky polyfosfátů nemají významný vliv na dobu údržnosti. Polyfosfáty; údržnost masných výrobků
eng Influence of polyphosphate addition on shelf life of Vršovice frankfurters Total count of microorganisms was monitored in vacuum packaged Vršovice thin frankufrters stored at 4oC with respect to polyphosphate addition (0.2, 0.3 and 0.4 %w/w). On the basis of parameters obtained by nonlinear least square method using logistic or Gompertz function, polyphosphate contents were not found to have significant impact on microbial stability of frankfurters tested polyphosphates; meat products; shelf life