Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

The cryo-grinding of complex food samples
Rok: 2008
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: European Symposium on Atomic Spectrometry ESAS 08
Název nakladatele: Bauhaus-Universität Weimar
Místo vydání: Weimar
Strana od-do: 72
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Kryogenní mletí složitých potravinářských vzorků Byly studovány vybrané homogenizační techniky, které usnadňují problematickou přípravu složitých potravinářských vzorků. Obsah Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn a Zn v e vzorcích müsli, semen a instatních potravin byl stanoven pomocí ICP OES po drcení v achátové misce a mlerí v kuchyňském kávovém mlýnku a kryogenním mlýnu. Kontaminace, kryogenní mletí, ICP MS, prvková analýza
eng The cryo-grinding of complex food samples Some homogenisation approaches have been investigated to make easier preparation of inconsistent food samples. Contents of Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn and Zn in muesli, seed and instant food samples were determined by ICP OES after their grinding with an agate mortar, a kitchen coffee grinder and a cryogenic mill. Contamination, Cryogennic Grinding, ICP MS, Elemental analysis