Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Potenciální využití redoxních enzymů v biosenzorech pro kontrolu potravin
Autoři: Kotzian Petr | Vytřas Karel | Polan Vojtěch
Rok: 2008
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Sborník přednášek z XXVIII. mezinárodního odborného semináře Moderní elektrochemické metody
Název nakladatele: BEST Servis
Místo vydání: Ústí nad Labem
Strana od-do: 50-52
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Potenciální využití redoxních enzymů v biosenzorech pro kontrolu potravin Byly testovány uhlíkové tištěné elektrody s mediátorem RhO2 jako biosenzory pro detekci glukózy, ethanolu, hypoxanthinu, galaktózy a cholinu s využitím odpovídajích oxidázových enzymů a NADH při použití alkohol dehydrogenázy. amperometrický biosenzor;oxidázové enzymy;alkohol dehydrogenáza
eng Potential Utilization of Redox Enzymes in Biosensors for Food Control Screen-printed carbon electrodes modified with RhO2 as mediator together with corresponding oxidases were utilized for detection of glucose, ethanol, hypoxanthine, galactose and choline. NADH was assayed using alcohol dehydrogenase. amperometric biosenzor;oxidase enzymes;alcohol dehydrogenase