Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Characterization of prenylflavonoids and hop bitter acids in various classes of Czech beers and hop extracts using high-performance liquid chromatography-mass spectrometry
Autoři: Česlová Lenka | Holčapek Michal | Fiedler Martin | Drštičková Jitka | Lísa Miroslav
Rok: 2009
Druh publikace: článek v odborném periodiku
Název zdroje: Journal of Chromatography A
Název nakladatele: Elsevier Science BV
Místo vydání: Amsterdam
Strana od-do: 7249-7257
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Charakterizace prenylflavonoidů a hořkých kyselin v různých typech českého piva a chmelových ectraktů s využitím HPLC/MS Práce se zabývá charakterizací fenolických látek v různých typech českého piva a chmelových ectraktů s využitím vysokoúčinné kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Byly vyvinuty separace pro analýzu prenylovaných flavonoidů a hořkých kyselin, které byly identifikovány na základě jejich hmotnostních spekter.
eng Characterization of prenylflavonoids and hop bitter acids in various classes of Czech beers and hop extracts using high-performance liquid chromatography-mass spectrometry This work deals with characterization of fenolic compounds in various classes of Czech beers and hop extracts using reversed phase high-performance liquid chromatography and mass spectrometry. Separation method for characterization of prenylflavonoids and hop bitter acids has been developed. Individual compounds have been identified based on their mass spectra. prenylflavonoids;bitter acids;HPLC/MS;beer;hop extract