Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Analýza antioxidantů v chmelu a pivu
Autoři: Fidler Martin | Česlová Lenka
Rok: 2009
Druh publikace: článek v odborném periodiku
Název zdroje: Chemické listy
Název nakladatele: Česká společnost chemická
Místo vydání: Praha
Strana od-do: 232-235
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Analýza antioxidantů v chmelu a pivu Tato práce je zaměřena na stanovení antioxidační aktivity polyfenolických látek v chmelu a pivu. Pro tento účel byly využity metody založené na schopnosti antioxidantů zhášet syntetické radikály a na schopnosti redukovat železitý komplex. Všechny metody byly optimalizovány aplikovány na vzorky chemlu a piva. Výsledky získané pomocí různých metod byly porovnány a diskutovány. Flavonoidy, chmel, pivo, antioxidační aktivita
eng Analysis of beer and hop antioxidants This work is focused on the determination of antioxidant activity of polyphenolics in hop and beer. Methods based on their radical-scavenging activity and ferric reducing antioxidant power were used for the purpose. All the methods were optimized and applied to hop extract and beer samples. The results obtained by different methods were compared and discussed. Flavonoids, hop, beer, antioxidant activity