Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Perspektivy a aplikace organokovových a komplexních sloučenin 14-té skupiny PS
Autoři: Padělková Zdeňka | Novák Petr | Bareš Josef | Růžička Aleš
Rok: 2005
Druh publikace: ostatní - přednáška nebo poster
Název zdroje: odborný seminář: 40 ROKOV VÝUČBY A VÝSKUMU V OBLASTI ANORGANICKEJ CHÉMIE NA PF UPJŠ, Tatranská Štrba, 19.? 21.5.2005.
Název nakladatele: Technická univerzita v Košiciach
Místo vydání:
Strana od-do:
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Perspektivy a aplikace organokovových a komplexních sloučenin 14-té skupiny PS V rámci příspěvku budou diskutovány aktuální výsledky z oblastí hyperkoordi-novaných, nízkovalentních, radikálových, iontových heterooligometalických komplexů a organokovových sloučenin 14-skupiny PS jako analogů intermediátů organických reakcí (karbanionty, karbokationty, radikály, karbény atd.). Důraz bude kladen na studium jejich struktury pomocí XRD, NMR a EPR spektroskopií, stejně tak jako aplikací (fluorační činidla, katalyzátory transesterifikačních reakcí, oligo- či polymerací karbonátů aj.)
eng Perspektivy a aplikace organokovových a komplexních sloučenin 14-té skupiny PS V rámci příspěvku budou diskutovány aktuální výsledky z oblastí hyperkoordi-novaných, nízkovalentních, radikálových, iontových heterooligometalických komplexů a organokovových sloučenin 14-skupiny PS jako analogů intermediátů organických reakcí (karbanionty, karbokationty, radikály, karbény atd.). Důraz bude kladen na studium jejich struktury pomocí XRD, NMR a EPR spektroskopií, stejně tak jako aplikací (fluorační činidla, katalyzátory transesterifikačních reakcí, oligo- či polymerací karbonátů aj.) Organometallic compounds