Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples
Autoři: Krejčová Anna | Pouzar Miloslav | Černohorský Tomáš | Pešková Květa
Rok: 2008
Druh publikace: článek v odborném periodiku
Název zdroje: Food Chemistry
Název nakladatele: Elsevier Science
Místo vydání: Oxford
Strana od-do: 848-854
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Kryogenní mletí jak důležitý homogenizační krok v analýze složitých potravinářských vzorků Byly studovány vybrané homogenizační techniky, které usnadňují a umožňují překonat problematickou přípravu složitých potravinářských vzorků. Obsah Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn a Zn v e vzorcích müsli, semen a instatních potravin byl stanoven pomocí optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plasmatem po drcení v achátové misce a mlerí v kuchyňském kávovém mlýnku a kryogenním mlýnu. ICP OES, prvková analýza, potraviny, příprava vzorku, kryogenní mletí
eng The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples Some homogenisation approaches have been investigated to make easier and overcome troublesome preparation of inconsistent food samples. Contents of Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn and Zn in muesli, seed and instant food samples were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry after their grinding with an agate mortar, a kitchen coffee grinder and a cryogenic mill. ICP-OES, Elemental analysis, Food, Sample preparation, Cryogenic grinding