Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

HPLC/MS analýza živočišných tuků
Autoři: Dvořáková Hana | Lísa Miroslav | Holčapek Michal
Rok: 2010
Druh publikace: ostatní - přednáška nebo poster
Strana od-do: nestránkováno
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze HPLC/MS analýza živočišných tuků Pomocí zoptimalizovaných systémů argentační chromatografie (Ag-HPLC) a bezvodých systémů s obrácenými fázemi (NARPHPLC) bylo analyzováno deset živočišných tuků2,3, ať již vybraných z běžně se vyskytujících chovných zvířat či divoké zvěře (jako je ovce, kohout, králík, jelen, daněk, muflon, aj.), a pěti sladkovodních nebo mořských ryb (kapr, losos, makrela, aj.). Využití MS umožnilo citlivou detekci a snadnou identifikaci TG bez nutnosti použití identických standardů TG. Dva různé chromatografické systémy s odlišnou separační vlastností umožnily identifikovat maximální počet TG ve bsložitých přírodních směsích, jakými jsou například živočišné tuky. HPLC/MS; živočišné tuky; NARPHPLC; Ag-HPLC