Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Elemental analysis of nutritional preparations by inductively coupled plasma mass and optical emission spectrometry
Autoři: Krejčová Anna | Ludvíková Iveta | Černohorský Tomáš | Pouzar Miloslav
Rok: 2012
Druh publikace: článek v odborném periodiku
Název zdroje: Food Chemistry
Název nakladatele: Elsevier Science
Místo vydání: Oxford
Strana od-do: 588-596
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Prvková analýza výživových doplňků pomocí ICP MS a ICP OES Práce se zabývá vývojem a použitím metody ICP OES aCP MS pro stanovení hlavních, minoritních a stopových prvků v multivitamínových přípravcích a potravních doplňcích. Prvková analýza; výživové doplňky; ICP MS; ICP OES
eng Elemental analysis of nutritional preparations by inductively coupled plasma mass and optical emission spectrometry This paper reports the development and using of ICP-MS and ICP-OES methods for determination of major, minor and trace elements in multivitamins preparations and dietary supplements and, based on results, their classification using multivariate statistical methods. Elemental analysis; nutritional preparations; ICP OES; ICP MS