Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Tajemství polev
Autoři: Beňová Blanka
Rok: 2011
Druh publikace: ostatní - článek
Název zdroje: Pekař, cukrář
Název nakladatele: Pekař a cukrář s.r.o.
Místo vydání: Praha
Strana od-do: 44-45
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Tajemství polev Článek pojednává o složení a kvalitě polev běžně používaných v potravinářském průmyslu. Polevy se používají na dekoraci a máčení nepřeberného množství výrobků. Ve většině případů se jedná o čokoládové a kakaové polevy, jinde jsou používány polevy tukové, jogurtové, marcipánové nebo také fondánové. Článek je zaměřen na kvalitu tuků, které jsou nedílnou součástí polev, a také pojednává o aditivních látkách, jako např. náhradních sladidlech, barvivech a aromatech, které jsou do polev běžně přidávány pro zlepšení organoleptických vlastností. poleva; čokoláda
eng The Secret of Coatings The article deals with a composition and a quality of coatings commonly used in food industry. Coatings are used for decoration of many sorts of products. Many coatings are from chocolate and cocoa, otherwise fatty, yoghurt, marzipan and fondant are used as well. The article is focused on quality of fats, which are inseparable part of coatings. Further, another additive compounds – artificial sweeteners, colourings and aromas - are described. All these compounds are added to the coatings for improvement of sensory characteristics. coating; chocolate