Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

OPTIMIZATION OF THE ORDER FULFILMENT PROCESS IN THE SELECTED CATERING COMPANY
Autoři: Vlčková Vladimíra | Mácalová Věra
Rok: 2013
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: CCL 2013: Carpathian Logistics Congress 2013 - Congress Proceedings.
Název nakladatele: TANGER, spol. s r.o.
Místo vydání: Ostrava
Strana od-do: 641-646
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Optimalizace procesu vyřízení objednávky ve vybrané cateringové firmě V cateringových firmách hraje podstatnou roli práce s potravinami. Potraviny jsou pro logistiku specifickým sortimentem. Způsob jakým se s potravinami zachází, se projeví na jejich kvalitě, čerstvosti a zdravotní nezávadnosti a podléhá proto příslušné legislativě. V současné době rostou požadavky zákazníků na čas, sortiment, dostupnost, cenu a kvalitu výrobků a služeb. Tyto požadavky vedou podniky ke snaze neustále zdokonalovat celý proces vyřízení objednávky tak, aby se zvyšovala přidaná hodnota pro zákazníka. Jedním ze současných trendů v oblasti gastronomických služeb je proto využívání outsourcingu prostřednictvím cateringových firem, které rozšiřují poskytování svých služeb i na oblast zábavy spojené s gastronomií. Tento článek se zabývá optimalizací procesu vyřízení objednávky ve vybrané cateringové firmě. Tato firma v současné době expanduje, narůstá počet a rozsah jejich zakázek, což je spojeno s nárůstem stálých a externích zaměstnanců a nákladů na tyto zaměstnance. V příspěvku je proto specifikován proces vyřízení objednávky v této cateringové firmě a jsou zde uvedeny výsledky provedené analýzy tohoto procesu. Analýza byla provedena zejména z pohledu časové optimalizace s využitím metody kritického řetězu a síťových grafů. Catering; proces vyřízení objednávky; metoda ktitického řetězu; síťový graf.
eng OPTIMIZATION OF THE ORDER FULFILMENT PROCESS IN THE SELECTED CATERING COMPANY In catering companies, a substantial role is played by work with foodstuffs. From the point of view of logistics, foodstuffs are a specific type of goods. The way how foodstuffs are handled affects their quality, freshness and health harmlessness, and so it is subject to the applicable legislation. Nowadays, customers place larger and larger demands on the time, assortment, availability, price and quality of goods and services. These demands make enterprises try hard to keep improving the entire process of order fulfilment to increase the added value for the customer. That is why one of the present trends in the area of gastronomy services is utilization of outsourcing through catering companies that extend their services by the area of entertainment connected with gastronomy. This paper deals with optimization of the order fulfilment process in the selected catering company. This company is now expanding and the number and scope of their orders are growing, which is connected with an increase in the number of the permanent and outside employees and in the cost of these employees. Therefore, the paper specifies the process of order fulfilment in this catering company and presents the outcomes of the performed analysis of this process. The analysis was primarily carried out from the point of view of time optimization using the critical chain method and network flow diagrams. Catering; order fulfilment process; critical chain method; network flow diagram.