Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Stanovení těkavých látek u vzorků ječného a pšeničného sladu
Autoři: Adámková Karolína | Kremr Daniel | Čížková Andrea | Adam Martin | Ventura Karel
Rok: 2014
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Sborník příspěvků Studentská vědecká odborná činnost 2013/2014
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 1-8
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Stanovení těkavých látek u vzorků ječného a pšeničného sladu Byla vyvinuta metoda pro analýzu aromaprofilů ječného a pšeničného sladu založená na kombinaci mikroextrakce tuhou fází (SPME) s následnou analýzou plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí (GC-MS). Byla provedena optimalizace experimentálních podmínek dle principů plánování experimentu a s pomocí optimalizovaných podmínek byly identifikovány látky podílející se na aromaprofilu jednotlivých vzorků sladu. SPME; GC-MS; Těkavé látky; Aromaprofil
eng Analysis of Volatile Compounds in Barley and Wheat Malt Samples The method based on solid phase microextraction (SPME) in combination with gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS) was developed for aromaprofile analysis of barley and wheat malt samples. The optimisation of experimental conditions was performed according to the design of experiments principles. By this approach main compounds related to the aromaprofile of tested malt samples were identified. SPME; GC-MS; Volatile Compounds; Aromaprofile