Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Bacteria of the genus Arcobacter, their occurrence and diseases
Autoři: Šilha David | Hrušková Lucie | Vytřasová Jarmila
Rok: 2014
Druh publikace: kapitola v odborné knize
Název zdroje: Methods for Diseases Diagnostic with Applicability in Practice
Název nakladatele: LAP Lambert Academic Publishing AG & Co. KG
Místo vydání: Saarbrücken
Strana od-do: 53-60
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Bakterie rodu Arcobacter, jejich výskyt a způsobovaná onemocnění Bakteriální rod Arcobacter je blízce příbuzný známému lidskému patogenu - Campylobacter jejuni. Tyto bakterie jsou dnes obávanými patogeny, zejména z důvodu možnosti alimentární infekce. Voda a potraviny živočišného původu jsou nejčastějšími a nejdůležitějšími možnostmi přenosu infekce. Rezistence k antimikrobiálním látkám se stává důležitým problémem současnosti. Arcobacter; onemocnění; klinický význam, výskyt
eng Bacteria of the genus Arcobacter, their occurrence and diseases The genus Arcobacter is closely related to the well-known human pathogen Campylobacter jejuni. These bacteria are today dreadful pathogens and constitute a certain threat, particularly in the form of alimentary infection. Arcobacters are recognized as emerging foodborne pathogens as well. Water and food products of animal origin are probably the most important sources of infection. However resistance to antimicrobial agents has become an increasingly important and pressing global problem. In view of control measures to be used to prevent or to eliminate the hazard of Arcobacter spp. in food and others. Arcobacter spp.; disease; clinical relevance; occurrence