Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Retention characteristics of labelled oligosaccharides in hydrophilic interaction liquid chromatography
Autoři: Vaňková Nikola | Česla Petr | Fischer Jan
Rok: 2014
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: CECE 2014: 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis
Název nakladatele: Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.
Místo vydání: Brno
Strana od-do: 440-443
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Retenční charakteristiky derivatizovaných oligosacharidů v chromatografii hydrofilních interakcí V práci byly optimalizovány podmínky separace derivatizovaných oligosacharidů v chromatografii hydrofilních interakcí (kolony, profily gradientů, průtok mobilní fáze a aditiva) s cílem použít optimalizovanou metodu v kombinaci s kapilární zónovou elektroforézou ve dvourozměrném systému. Byla testována derivatizační činidla 2-aminobenzamid (2-AB) a 2-aminobenzoová kyselina (2-AA) a výsledky byly porovnány. Derivatizované oligosacharidy byly separovány pomocí mikrokolon s různými stacionárními fázemi (silika gel, amino-, TSK gel amide-80 a GlycanPac) s použitím hmotnostní spektrometrické detekce.
eng Retention characteristics of labelled oligosaccharides in hydrophilic interaction liquid chromatography Conditions of hydrophilic interaction liquid chromatopraphy of labelled oligosaccharides (columns, gradient profiles, mobile phase flow and additives) were optimized with the aim of coupling it to the capillary zone electrophoresis in two-dimensional system. Different common derivatization reagents used for fluorescent labeling of oligosaccharides including 2-aminobenzamide (2-AB) and 2-aminobenzoic acid (2-AA) we compared. For a separation of labelled oligosaccharides, microcolumns with different stationary phases were tested (Silica gel, Amine, TSK gel amide-80 and GlycanPac stationary phases) Mass spectrometer was used for detection. Retention characteristics; labelled oligosaccharides; hydrophilic interaction liquid chromatography