Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Amperometric tyrosinase carbon paste-based biosensor in food analysis
Autoři: Sýs Milan | Metelka Radovan | Vytřas Karel
Rok: 2014
Druh publikace: ostatní - článek ve sborníku
Název zdroje: YISAC 2014 Book of Abstracts
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 21
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
eng Amperometric tyrosinase carbon paste-based biosensor in food analysis Carbon paste electrodes with surface modification by carbon nanotubes was chosen as an electric transducer, on which tyrosinase was immobilized using conductive copolymer Nafion to develop a final biological sensor. Commonly used spectrophotometric methods based on reducing properties of analyzed polyphenols can be replaced by this more sensitive electrochemical sensor. The biosensor was applied in analyses of food with low content of vitamin C such as wines, beers, teas, selected fruits, etc. carbon paste electrode; polyphenols; tyrosinase biosensor; food analysis