Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

ZÁKLADY MEMBRÁNOVÝCH PROCESŮ A JEJICH APLIKACE V POTRAVINÁŘSTVÍ
Rok: 2016
Druh publikace: ostatní - článek ve sborníku
Název zdroje: Membránové procesy v potravinářství 2016
Název nakladatele: Česká membránová platforma (CZEMP)
Místo vydání: Česká Lípa
Strana od-do: 6-16
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze ZÁKLADY MEMBRÁNOVÝCH PROCESŮ A JEJICH APLIKACE V POTRAVINÁŘSTVÍ Membránové technologie jsou v současnosti používány prakticky ve všech průmyslových odvětvích, jako je potravinářství, papírenství a textilní a farmaceutický průmysl, biotechnologie a chemický průmysl. Stále významnější roli dnes membrány hrají také při úpravě průmyslové a pitné vody i jejich aplikace v oblasti životního prostředí. Potravinářství je jednou z oblastí, kde se membránové procesy uplatňují v nejširším měřítku. V textu jsou uvedeny základní principy membránových procesů, vysvětleny základní pojmy a stručně jejich rozdělení podle hnací síly. V další části jsou zmíněny nejdůležitější aplikace membránových procesů v potravinářetsví a mlékárenském průmyslu. Membránové procesy; aplikace; potravinářství