Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Analýza sirných sloučenin v česneku s využitím mikroextrakce na míchací tyčince
Autoři: Šuhajová Dominika | Adam Martin | Adámková Karolína | Eisner Aleš | Ventura Karel
Rok: 2016
Druh publikace: článek v odborném periodiku
Název zdroje: Czech Chemical Society Symposium Series
Strana od-do: 45-48
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Analýza sirných sloučenin v česneku s využitím mikroextrakce na míchací tyčince Studie je zaměřena na optimalizaci metody mikroextrakce na míchací tyčince pro izolaci těkavých sirných sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanova plánování byly vybrány signifikantní parametry ovlivňující extrakční proces a tyto byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování experimentu. Česnek; Těkavé sirné sloučeniny; SBSE; GC-ECD
eng Analysis of Sulphur Compounds in Garlic Using Stir-Bar Sorptive Microextraction Method This study is focused on the optimisation of stir-bar sorptive extraction method for isolation of volatile sulphur compounds of garlic followed by gas chromatography coupled with electron impact detector analysis. By the Plackett-Burmanův design the significant experimental parameters affecting the extraction process were evaluated and these parameters were then optimised by central composite design principles. Garlic; Volatile Sulphur Compounds; SBSE; GC-ECD