Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Krystalizace šťavelanu barnatého z vodného roztoku
Rok: 2017
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Termoanalytický seminář TAS 2017 : sborník příspěvků
Název nakladatele: Česká společnost chemická
Místo vydání: Praha
Strana od-do: 104-109
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Krystalizace šťavelanu barnatého z vodného roztoku Vznik hemihydrátu šťavelanu barnatého byl studován pomocí kalorimetru s tepelným tokem (C80, Setaram). Vzniklý krystalický produkt byl charakterizován několika analytickými technikami. Entalpie krystalizace stanovená z dat přímého srážení v kalorimetru je -16,04 až -5,36 kJ/mol ve studovaném teplotním rozmezí 297,7 - 347,6 K. Šťavelan barnatý hemihydrát;Kalorimetrie;Entalpie;Krystalizace
eng Crystallization of barium oxalate from aqueous solution The formation of barium oxalate hemihydrate was studied using a heat flow calorimeter (C80, Setaram). The resulting crystalline product was characterized by several analytical techniques. Enthalpy of crystallization determined from the direct precipitation in the calorimeter is -16.04 to -5.36 kJ/mol in the studied temperature range 297.7 - 347.6 K. Barium oxalate hemihydrate;Calorimetry; Enthalpy;Crystallization