Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Přírodní zastoupení karotenoidů v brazilském ovoci
Autoři: Juričová Miroslava | Daniele Giuffrida | Francesco Cacciola | Rosana Goncalves | Česlová Lenka | Dugo Paola | Mondelo Luigi
Rok: 2017
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XIX : sborník příspěvků ze semináře
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 107-112
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Přírodní zastoupení karotenoidů v brazilském ovoci Tato práce je zaměřena na extrakci karotenoidů hexanem a ethylacetátem ve dvou druzích brazilského ovoce: Pequi a Ora pro nobis. V další fázi byla provedena optimalizace separace karotenoidů pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií (HPLC/MS). Jelikož přirozené složení karotenoidů v tomto ovoci nebylo dosud zkoumáno, byla cílem této práce byla snaha o identifikaci jednotlivých karotenoidů. karotenoidy; HPLC/MS
eng Natural representation of carotenoids in Brazilian fruit This work is focused on the extraction of carotenoids with hexane and ethyl acetate in two types of Brazilian fruit: Pequi and Ora for nobis. The optimization of carotenoid separation by high performance liquid chromatography coupling with mass spectrometry (HPLC/MS) was performed in the next phase. Since the natural carotenoids composition in this fruit has not yet been studied, the aim of this work was to identify individual carotenoids. carotenoids; HPLC/MS