Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Antimicrobial effect of natural extracts obtained from plant material
Autoři: Šilha David | Csánová Magdaléna | Vacková Barbora | Šilhová Lucie
Rok: 2017
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Plant : the sources of research material
Název nakladatele: Lubelskie Towarzystwo Wspierania Nauk Farmaceutycznych
Místo vydání: Lublin
Strana od-do: 31-32
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Antimikrobiální efekt příroních extraktů získaných z rostlinných materiálů Léčivé rostliny a jejich výtažky získaly význam jako potenciální antibakteriální činidla. Bylo zjištěno, že sekundární metabolity rostlin mají in vitro antimikrobiální vlastnosti. Možná přírodní alternativa k chemickým baktericidním látkám je použití rostlinných extraktů. V rámci studie jsme testovali rostlinné extrakty proti patogenním bakteriím, např. extrakt z anýzu, badyánu, hřebíčku, skořice, aj. přírodní extrakty; rostlinné materiály; inhibice
eng Antimicrobial effect of natural extracts obtained from plant material Recently, medical plants and their extracts have gained importance as potential antibacterial agents. Secondary metabolites of plants including tannins, flavonoids and alkaloids have been found to possess antimicrobial properties in vitro. A possible natural alternative to chemical-based bactericides is the use of plant extracts. We tested several plant extracts against these pathogenic bacteria, e.g. extracts from anise, star anise, clove, juniper, nutmeg, cinnamon, then celery, celery stem, red cabbage, red beet, pine needles, spruce needles and rose hip. natural extracts; plant material; inhibition