Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Izotachoforetické stanovení vybraných iontů ve vzorcích cukrů
Autoři: Kovářová Michaela | Bartoš Martin | Špůrová Markéta
Rok: 2018
Druh publikace: ostatní - přednáška nebo poster
Strana od-do: nestránkováno
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Izotachoforetické stanovení vybraných iontů ve vzorcích cukrů Tato práce se zabývá izotachoforetickým stanovením vybraných iontů ve vzorcích cukrů. Byl stanovován obsah šesti aniontů (šťavelan, mravenčan, citronan, octan, mléčnan, pyrrolidonkarboxylan) a dvou kationtů (draslík, vápník) ve čtyřech různých druzích cukrů (řepný rafinovaný cukr, třtinový cukr, panela a kokosový cukr). Bylo zjištěno, že obsah iontů v panele a kokosovém cukru je několikanásobně vyšší než ve zbývajících dvou, tzn. že jsou výživově bohatší. Izotachoforéza; analýza cukrů