Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Izotachoforetické stanovení vybraných iontů ve vzorcích cukrů
Autoři: Kovářová Michaela | Bartoš Martin | Špůrová Markéta
Rok: 2018
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XX. : sborník ze semináře s mezinárodní účastí
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 81-88
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Izotachoforetické stanovení vybraných iontů ve vzorcích cukrů Tato práce se zabývá izotachoforetickým stanovením vybraných iontů ve vzorcích cukrů. Byl stanovován obsah šesti aniontů (šťavelan, mravenčan, citronan, octan, mléčnan, pyrrolidonkarboxylan) a dvou kationtů (draslík, vápník) ve čtyřech různých druzích cukrů (řepný rafinovaný cukr, třtinový cukr, panela a kokosový cukr). Bylo zjištěno, že obsah iontů v panele a kokosovém cukru je několikanásobně vyšší než ve zbývajících dvou, tzn. že jsou výživově bohatší. Izotachoforéza; analýza cukrů
eng Isotachophoretic determination of selected ions in sugar samples Six anions and two cations in four various types of sugars was determined by isotachophoresis. sugar analysis; isotachophoresis