Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Effect of immobilization methods on service life of tyrosinase biosensors developed for dopamine monitoring
Autoři: Sýs Milan | Hartmanová Aneta | Mikysek Tomáš
Rok: 2019
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: XXXIX. moderní elektrochemické metody : sborník přednášek
Název nakladatele: BEST Servis
Místo vydání: Ústí nad Labem
Strana od-do: 197-200
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Vliv imobilizačních metod na životnost tyrosinázových biosenzorů vyvinutých pro monitorování dopaminu V této práci byl studován vliv imobilizačních metod na životnost amperometrických biosenzorů tyrosinázy, kde byl dopamin vybrán jako modelový analyt. Byly testovány tři různé imobilizační metody, jako je inkorporace enzymu do elektrodového materiálu, imobilizace pomocí polymeru perfluorosulfonové kyseliny Nafion® a imobilizace enzymu kovalentní vazbou pomocí zesíťovacího činidla glutaraldehydu. Všechny připravené amperometrické tyrosinázové biosenzory byly skladovány za sucha v lednici při 5 °C. Nakonec byl podrobně diskutován účinek použité imobilizace. Amperometrie; dopamin; imobilizační metody; podmínky skladování; provozní stabilita; tyrosináza
eng Effect of immobilization methods on service life of tyrosinase biosensors developed for dopamine monitoring An effect of immobilization methods on service life of tyrosinase amperometric biosensors was studied where dopamine was selected as a model analyte. Three different immobilization methods were tested such as incorporation of enzyme into the electrode material, immobilization using perfluorosulfonic acid polymer Nafion® and immobilization of enzyme by covalent bonding with the assistance of cross-linking agent glutaraldehyde. All prepared amperometric tyrosinase biosensors were stored dry in refrigerator at 5°C. Finally, the effect of used immobilization was discussed in details. Amperometry; dopamine; immobilization methods; storage conditions; operational stability; tyrosinase