Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Electrochemical Properties of Compounds Present in Saffron
Rok: 2024
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: 43rd Modern Electrochemical Methods :Proceedings of the International Conference
Název nakladatele: BEST Servis
Místo vydání: Ústí nad Labem
Strana od-do: 35-37
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Elektrochemické vlastnosti látek obsažených v šafránu Elektrochemické vlastnosti safranalu a krocinu, které jsou obsaženy v koření šafránu, byly studovány na elektrodách ze skelného uhlíku (GCE) a borem dopovaného diamantu (BDD) v různých organických a vodných elektrolytech. Obě látky vykazují oxidační signály, které mohou být využity pro jejich možné analytické stanovení. V případě safranalu byla citlivost detekce vyšší v organických rozpouštědlech s přídavkem LiClO4 než ve vodném prostředí. Intenzivnější proudové signály byly získány na GCE v acetonitrilu v porovnáním s BDD. Na GCE v organickém prostředí byl zjištěn lineární rozsah měření v rozmezí koncentrací 1−300 µmol L−1. Safranal; Krocin; Elektroda ze skelného uhlíku; Elektroda z borem dopovaného diamantu; Šafrán
eng Electrochemical Properties of Compounds Present in Saffron Electrochemical properties of safranal and crocin, which are present in saffron spice, were studied at glassy carbon (GCE) and boron-doped diamond (BDD) electrodes in various organic and aqueous electrolytes. Both compounds exhibited oxidation signals, which can be used for their possible analytical determination. In the case of safranal, the sensitivity of the detection was higher in organic solvents with the addition of LiClO4 than in aqueous electrolytes. More intensive current peaks were obtained at the GCE in acetonitrile than at the BDD. A linear range of 1−300 µmol L−1 of safranal was attained at the GCE in organic media. Safranal; Crocin; Glassy carbon electrode; Boron-doped diamond electrode; Saffron