Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Preparation and Characterization of a New Liposomal Paclitaxel Formulation
Autoři: Koudelka Štěpán | Turánek Jaroslav
Rok: 2007
Druh publikace: článek v odborném periodiku
Název zdroje: Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 61-72
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Příprava a charakterizace liposomálních preparátů s obsahem paclitaxelu Liposomální preparáty s obsahem paclitaxelu (7 % molárních) byly připraveny různými metodami: hydratací lipidového filmu, metodou proliposom-liposom a lyofilizací z 2-methyl-butan-2-olu. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie s obrácenými fázemi byla použita pro stanovení enkapsulační účinnosti paclitaxelu v připravených liposomálních preparátech. Manitol, laktóza, sacharóza a trehalóza byly testovány jako kryoprotektiva v průběhu skladování lyofilizovaných liposomálních preparátů. paclitaxel, liposom, stabilita
eng Preparation and Characterization of a New Liposomal Paclitaxel Formulation Liposomal preparations of paclitaxel (7 mol%) encapsulated in the liposomes were prepared by various procedures: hydration of lipid film, the proliposome-liposome method and lyophilization from 2-methyl-butan-2-ol. A reverse-phase high performance liquid chromatography method was used for determination of paclitaxel in the prepared liposomal preparations. Mannitol, lactose, sucrose and trehalose were tested as cryoprotective agents during storage of the lyophilized liposomal preparations. Paclitaxel, liposome, stability