Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Ing. Petra Kalendová, Ph.D.

  • Publikace

Publikace

ČESLOVÁ, L. - KALENDOVÁ, P. - DUBNOVÁ, L. - PERNICA, M. - FISCHER, J. The Effect of Sample Pretreatment on the Anthocyanin Content in Czech Wild Elderberry (Sambucus nigra L.) Molecules, 2023, vol. 28, no. 18, s. 6690. ISSN: 1420-3049.
KALENDOVÁ, P. - HONCOVÁ, P. - PULEC, V. - SVOBODA, L. Structure and Thermal Properties of Starch. In Termoanalytický seminář TAS 2022 : sborník příspěvků. Praha: Česká společnost chemická, 2022. s. 85-90 s. ISBN 978-80-88307-09-9.
KALENDOVÁ, P. - SVOBODA, L. - HROCH, J. - HONCOVÁ, P. - DROBNÁ, H. - ŠLANG, S. Hydrogels Based on Starch from Various Natural Sources: Synthesis and Characterization Starch = Starke, 2021, vol. 73, no. 9-10, s. 2100051. ISSN: 0038-9056.
WEIDLICH, T. - ŠILHA, D. - KALENDOVÁ, P. - VALENTA, L. - ANTAL, M. - PORTYCHOVÁ, L. - EIGLOVÁ, E. Zařízení pro dekontaminaci materiálu kontaminovaného fluorovanými deriváty. Praha. Úřad průmyslového vlastnictví 34879,
WEIDLICH, T. - ŠILHA, D. - KALENDOVÁ, P. - ČERMÁK, J. - ANTAL, M. - VALENTA, L. - EIGLOVÁ, E. Sorbent pro účinnou dekontaminaci vod obsahujících polární fluorované sloučeniny. CZ: Univerzita Pardubice.
ŠILHA, D. - ANTAL, M. - KALENDOVÁ, P. - WEIDLICH, T. Souhrnná výzkumná zpráva o provedeném aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji. Neuveden. 80 s.
KALENDOVÁ, P. - MELOUN, M. - ČESLOVÁ, L. Effect of long-term srorage on degradation of 21 phenolic compounds in green tea Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2020, vol. 26, no. September, s. 97-110. ISSN: 1211-5541.
KLIKAROVÁ, J. - ČESLOVÁ, L. - KALENDOVÁ, P. - DUGO, P. - MONDELLO, L. - CACCIOLA, F. Evaluation of Italian extra virgin olive oils based on the phenolic compounds composition using multivariate statistical methods European Food Research and Technology, 2020, vol. 246, no. 6, s. 1241-1249. ISSN: 1438-2377.
WEIDLICH, T. - ŠILHA, D. - ANTAL, M. - VALENTA, L. - EIGLOVÁ, E. - KALENDOVÁ, P. - ČERMÁK, J. Dekontaminace materiálů kontaminovaných polárními fluorovanými organickými sloučeninami formou ověření technologie. CZ: Univerzita Pardubice.
PULEC, V. - KALENDOVÁ, P. - SVOBODA, L. Syntéza a vlastnosti hydrogelů pro agrochemické použití. In Sborník příspěvků: Studentská vědecká odborná činnost 2019/2020. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2020. s. 163-169 s. ISBN 978-80-7560-333-3.
KALENDOVÁ, P. - BOULEKBACHE-MAKHLOUF, L. - PELLATI, F. - ČESLOVÁ, L. Monitoring of Chlorogenic Acid and Antioxidant Capacity of Solanum melongena L. (Eggplant) under Different Heat and Storage Treatments Antioxidants, 2019, vol. 8, no. 7, s. "234-1"-"234-11". ISSN: 2076-3921.
FRANGU, A. - PRAVCOVÁ, K. - ŠILAROVÁ, P. - ARBNESHI, T. - SÝS, M. Flow injection tyrosinase biosensor for direct determination of acetaminophen in human urine Analytical and Bioanalytical Chemistry, 2019, vol. 411, no. 11, s. 2415-2424. ISSN: 1618-2642.
KLIKAROVÁ, J. - ČESLOVÁ, L. - CACCIOLA, F. - ŠILAROVÁ, P. - DUGO, P. - MONDELLO, L. Stanovení fenolických látek v italských extra panenských olivových olejích a statistické zhodnocení jejich geografického původu. In Monitorování cizorodých látek a hodnocení rizik v životním prostředí I.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2019. s. 75-86 s. ISBN 978-80-7560-234-3.
ARIGÓ, A. - ČESLA, P. - ŠILAROVÁ, P. - CALABRO, M. - ČESLOVÁ, L. Development of extraction method for characterization of free and bonded polyphenols in barley (Hordeum vulgare L.) grown in Czech Republic using liquid chromatography-tandem mass spectrometry Food Chemistry, 2018, vol. 245, no. April, s. 829-837. ISSN: 0308-8146.
ŠILAROVÁ, P. - ČESLOVÁ, L. - MELOUN, M. Fast gradient HPLC/MS separation of phenolics in green tea to monitor their degradation Food Chemistry, 2017, vol. 237, no. December, s. 471-480. ISSN: 0308-8146.
ČESLOVÁ, L. - ŠILAROVÁ, P. - FISCHER, J. Effect of harvesting and processing of Stinging Nettle on the antioxidant capacity of its infusion Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2016, vol. 22, no. květen, s. 23-33. ISSN: 1211-5541.
HOFMEISTER, P. - ŠILAROVÁ, P. - ČESLOVÁ, L. Stanovení fenolických látek s antioxidačními vlastnostmi v obilovinách. In Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvků. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2016. s. 57-62 s. ISBN 978-80-7560-004-2.
ČESLOVÁ, L. - ČESLA, P. - ŠILAROVÁ, P. - FISCHER, J. Influence of Preparation of Green Tea Infusions on Antioxidant Capacity and Its Correlation with the Composition of Phenolic Compounds Journal of Research Analytica, 2015, vol. 1, no. 1, s. 17-27. ISSN: nemá.
ŠILAROVÁ, P. - HAVLOVÁ, D. - ČESLOVÁ, L. Optimalizace rychlé HPLC/MS separace katechinů v zeleném čaji. In Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XVII: sborník příspěvků ze semináře. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2015. s. 99-109 s. ISBN 978-80-7395-926-5.
ŠILAROVÁ, P. - HAVLOVÁ, D. - ČESLOVÁ, L. Study of Catechin Degradation in Green Tea by HPLC/MS. In Studentská odborná konference Chemie je život 2015: sborník příspěvků. Brno: Vysoké učení technické v Brně, 2015. s. 299-304 s. ISBN 978-80-214-5290-6.
ŠILAROVÁ, P. - ADAM, M. Analýza aromaprofilu bylinných čajů metodou HS-SPME/GC-MS s využitím více sorpčních teplot v jednom extrakčním kroku. In Sborník příspěvků z 4. konference České společnosti pro hmotnostní spektrometrii. Olomouc: Česká společnost pro hnotnostní spektrometrii, 2015. s. 80 s. ISBN 978-80-905045-4-7.