Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Ing. Soňa Řezková, Ph.D.

User picture
  • sona.rezkova@upce.cz
  • 466 037 005
  • Fakulta chemicko-technologická

    Katedra analytické chemie (30330)

    Odborný asistent
  • Výuka, rozvrh, termíny
  • Publikace
  • Projekty

Výuka

KALCH/C020 (2023) - - CV -

Rozvrh

Termíny

Publikace

KLIKAROVÁ, J. - MELICHAROVÁ, Š. - ŘEZKOVÁ, S. - ČESLOVÁ, L. Changes in concentrations of 5-hydroxymethylfurfural, carbohydrates, and ethanol during the mead production Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2022, vol. 28, no. August, s. 37-50. ISSN: 1211-5541.
JURIČOVÁ, M. - ŘEZKOVÁ, S. - MORAVCOVÁ, K. - FISCHER, J. - ČESLOVÁ, L. Determination of 5-Hydroxymethylfurfural and Saccharides in Mead Kvasný průmysl, 2018, vol. 64, no. 2, s. 65-70. ISSN: 0023-5830.
KAHOUN, D. - ŘEZKOVÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. Effect of heat treatment and storage conditions on mead composition Food Chemistry, 2017, vol. 219, no. March, s. 357-363. ISSN: 0308-8146.
KLIKAROVÁ, J. - ČESLOVÁ, L. - ŘEZKOVÁ, S. - FISCHER, J. Stanovení aminokyselin v medovinách. In Sborník příspěvků ze semináře Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XVIII. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2016. s. 57-66 s. ISBN 978-80-7560-005-9.
KLIKAROVÁ, J. - ZELENÁ, M. - ŘEZKOVÁ, S. - ČESLOVÁ, L. Stanovení vybraných organických kyselin v medovinách s využitím spektrofotometrických metod. In Studentská vědecká odborná činnost 2014/2015: sborník příspěvků. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2015. s. 101-106 s. ISBN 978-80-7395-922-7.
ADAM, M. - ČERVENKA, L. - ŘEZKOVÁ, S. - VENTURA, K. - KRÁLOVSKÝ, J. Determination of Water Content in Meat Pâté by Karl Fischer Titration and its Moisture Sorption Characteristics Italian Journal of Food Science, 2009, vol. 21, no. 1, s. 89-95. ISSN: 1120-1770.
ČERVENKA, L. - TÁBORSKÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. Moisture adsorption characteristics of gingerbread, a traditional bakery product in Pardubice, Czech Republic Journal of Food Engineering, 2008, vol. 84, no. 4, s. 601-607. ISSN: 0260-8774.
ČERVENKA, L. - TÁBORSKÁ, S. - HEJDRYCHOVÁ, J. - KRÁLOVSKÝ, J. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. Study of Moisture Adsorption Characteristic of Gingerbreads and Biscuits Using a Hydrometric Method Acta Alimentaria, 2007, vol. 36, no. 3, s. 311-320. ISSN: 0139-3006.
ŘEZKOVÁ, S. - ADAM, M. - KRÁLOVSKÝ, J. - KAHOUN, D. - ČERVENKA, L. Determination of HMF, Glucose and Fructose Contents in Various Honey Samples Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, 2007, vol. 13, no. 1, s. 35-45. ISSN: 1211-5541.
ČERVENKA, L. - ŘEZKOVÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. Stanovení adsorpčních izoterem perníku hygroskopickou metodou. In Sborník XVI. medzinárodnej konferencie Laboralim 2007 o analytických metódach v potravinárstve v súlade s harmonizáciou legislativy EU. Bratislava: Slovenská technická univezita v Bratislave, 2007. s. 196-198 s. ISBN 978-80-227-2628-3.
DOBIÁŠ, P. - KOUDELKOVÁ, H. - ADAM, M. - ŘEZKOVÁ, S. - VENTURA, K. - KRÁLOVSKÝ, J. Srovnání vybraných extrakčních technik pro izolaci antioxidantů z rostlinného materiálu a jejich stanovení metodou HPLC. In Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin : sborník příspěvků. Praha: Výzkumný ústav potravinářský, 2007. s. 306-309 s.
DOBIÁŠ, P. - KOUDELKOVÁ, H. - ADAM, M. - ŘEZKOVÁ, S. - VENTURA, K. - KRÁLOVSKÝ, J. Application of Ultrasonic Extractions for Isolation of Antioxidants from Plants. In YISAC 07 Proceedings. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. s. 158-166 s. ISBN 978-80-7194-969-5.
ŘEZKOVÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. - KAHOUN, D. - BEŇOVÁ, B. - ADAM, M. Izolace aminokyselin z medu. In Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin : sborník příspěvků. Praha: Výzkumný ústav potravinářský, 2007. s. 232-234 s.
FARKOVÁ, A. - ŘEZKOVÁ, S. - ADAM, M. - KRÁLOVSKÝ, J. Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, glukózy a fruktózy v medovinách.. In Analytická chemie - MERCK 2007. Praha: Česká společnost chemická, 2007. s. 15-19 s. ISBN 978-80-86238-03-6.
ČERVENKA, L. - PEŠKOVÁ, I. - BROŽKOVÁ, I. - PEJCHALOVÁ, M. - VYTŘASOVÁ, J. - ŘEZKOVÁ, S. Modelling of growht of bacteria in sausages in relation to NaCl and phosphate content.. In Proceedings of 5th International Conference Predictive Modelling in Foods. Athens: Agricultural University of Athens, 2007. s. 509-512 s. ISBN 978-960-89313-7-4.
ADAM, M. - ČERVENKA, L. - HOLASOVÁ, R. - TÁBORSKÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. - VENTURA, K. Stanovení vodní aktivity a obsahu vody metodou dle Karl Fischera v drůbežích paštikách. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004. s. 7-12 s. ISBN 80-7194-722-9.
TÁBORSKÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. - ŠTĚPÁNEK, M. - BUNČEKOVÁ, S. - BEŇOVÁ, B. - ADAM, M. Stanovení látek s aminoskupinou v potravinách metodou RP -HPLC s využitím činidla 1,2 - NBI - SO2Cl. In XXXV. Syposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Praha: Výzkumný ústav pedagogický v Praze, 2004. s. 237-240 s. ISBN 80-902671-8-1.
TÁBORSKÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. - SEDLÁČKOVÁ, . Analysis of honey - determination of organic acids. In Conference "Vitamins 2004 - Targeted Nutritional Therapy". Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004. s. 185 -185 s. ISBN 80-7194-644-3.
TÁBORSKÁ, S. - KRÁLOVSKÝ, J. - SEDLÁČKOVÁ, V. - ADAM, M. Stanovení organických kyselin v medu. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI.. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004. s. 273-280 s. ISBN 80-7194-722-9.
TÁBORSKÁ, S. - ADAM, M. - EISNER, A. - KRUMNIKLOVÁ, P. - VENTURA, K. - KRÁLOVSKÝ, J. Stanovení vody v sýrech a rostlinných tucích metodou dle Karl Fischera. In Sborník příspěvků XXXIV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. CZ: CR, 2003. s. 211 s. ISBN 80-902671-6-5.
TÁBORSKÁ, S. - ADAM, M. - EISNER, A. - VENTURA, K. Stanovení vody v potravinách dle Karl Fischera. In Monitorování cizorodých látek v životním prostředí V. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2003. s. 219-223 s. ISBN 80-7194-617-6.

Projekty

Využití analytických metod při zpracování a analýze materiálů, potravin a biologických vzorků
01.01.23 - 31.12.23
Program: Studentská grantová soutěž
Poskytovatel: Univerzita Pardubice
Pozice na projektu: Spoluřešitel

Inovace předmětu "Laboratoř analýzy potravin"-zavedení úlohy "Stanovení obsahu fenolických látek a antioxidačních vlastností potravin"
01.01.08 - 31.12.08
Program: FRVŠ - F6 a)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Pozice na projektu: Spoluřešitel