Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Investigation of the Fluid Elasticity Effect on the Cake Filtration Course
Autoři: Surý Alexandr | Machač Ivan
Rok: 2008
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Proceedings of 35th International Conference of Slovak Society of Chemical Engineering
Název nakladatele: Slovak Society of Chemical Engineering
Místo vydání: Bratislava
Strana od-do: 1-10
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Výzkum vlivu elasticity tekutiny na koláčovou filtraci V práci jsou prezentovány výsledky experimentální výzkumu vlivu elastického chování tekutiny při koláčové filtraci za konstantního tlakového rozdílu. Na základě analýzy experimentálních dat byla navržena metodika pro stanovení efektivního měrného odporu koláče a síta a elongačních tokových koeficientů. koláčová filtrace;viskoelastická tekutina;konstantní tlak;filtrační rovnice;elastické efekty
eng Investigation of the Fluid Elasticity Effect on the Cake Filtration Course The results of the experimental investigation of influence of the fluid elasticity on the constant pressure drop cake filtration course are presented. Filtraton experiments with suspensions of Krasten in viscoelastic aqueous solutions of polyacrylamide Praestol were carried out at constant pressure in a cylindrical filtration unit. Based on the experimental data analysis, the procedures for evalution of the effective specific filter cake resistance, filter screen resistance, and elongation flow coefficients are proposed. cake filtration;viscoelastic fluid;constant pressure;filtration equation;elasticity effects