Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Moisture adsorption characteristics of dried berries at various temperatures
Autoři: Červenka Libor | Vu Dai Long
Rok: 2010
Druh publikace: ostatní - článek ve sborníku
Název zdroje: Chemické listy
Název nakladatele: Česká společnost chemická
Místo vydání: Praha
Strana od-do: 580-581
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
eng Moisture adsorption characteristics of dried berries at various temperatures Moisture adsorption characteristics of black currant (Ribes nigrum L.), black elderberry (Sambucus nigra L.), chokeberry (Aronia melanocarpa, [Minchx] Ell.) and juniper berries (Juniperus communis L.) were studied at 10, 25 and 40°C using Brunauer – Emmet – Teller, Guggenheim – Anderson – de Boer (GAB)and Peleg sorption equations. The moisture adsorption isotherms were determined gravimetrically by exposing dry berry samples at various temperature in the presence of different salt solutions. Moisture; adsorption; characteristics; dried; berries; various; temperatures