Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Minimálně tepelně upravené potraviny-mají přínos ke zdraví?
Autoři: Brožková Iveta | Vytřasová Jarmila | Červenka Libor | Fišerová Tereza
Rok: 2015
Druh publikace: ostatní - přednáška nebo poster
Strana od-do: nestránkováno
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Minimálně tepelně upravené potraviny-mají přínos ke zdraví? Jedná se o prezentaci výsledků v rámci spolupracující skupiny potravinářských mikrobiologů. Výstupem této práce je mikrobiologická analýza produktů "živé stravy" a biopotravin. Termínem "živá strava" se označují výrobky minimálně tepelně upravené (teplota max. 40°C), biopotraviny jsou produkty ekologického zemědělství ve smyslu platného zákonu. V rámci studie byly zjištěny vysoké počty mikroorgnaismů, zejména plísní.