Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Laboratoře z potravinářské mikrobiologie
Rok: 2016
Druh publikace: ostatní - skripta, učebnice
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: nestránkováno
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Laboratoře z potravinářské mikrobiologie Učební text je určen studentům navazujícího magisterského studijního programu Hodnocení a analýza potravin akreditovaném na Fakultě chemicko–technologické Univerzity Pardubice. Předpokládáme rovněž, že se skripta stanou vítanou učební pomůckou i pro studenty dalších oborů, kteří si mikrobiologii potravin vybrali jako volitelný předmět. Cílem učebního textu bylo detailním způsobem seznámit posluchače s laboratorními metodami používanými při mikrobiologickém vyšetření potravin, potravinových surovin i obalů a kosmetických výrobků. Jednotlivé laboratorní úlohy se věnují jak zpracování nejrůznějších typů vzorků, tak stanovení jednotlivých skupin mikroorganismů, patogenních i technologicky škodlivých. Jsou zde uvedeny principy biochemických a imunologických metod používaných při identifikaci, konfirmaci či typizaci bakterií. Převážná část laboratorních úloh vychází z platných norem ČSN ISO a ČSN EN ISO, Nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny a Nařízení komise (ES) č. 1441/2007 o mikrobiologických kritériích pro potraviny. Laboratoře; potravinářské; mikrobiologie