Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Structure and Thermal Properties of Starch
Autoři: Kalendová Petra | Honcová Pavla | Pulec Vít | Svoboda Ladislav
Rok: 2022
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Termoanalytický seminář TAS 2022 : sborník příspěvků
Název nakladatele: Česká společnost chemická
Místo vydání: Praha
Strana od-do: 85-90
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Struktura a tepelné vlastnosti škrobu Byla optimalizována alkalická a vodní extrakce škrobu z kaštanu (Aesculus hippocastanum). Izolovaný škrob byl charakterizován pomocí rastrovací elektronové mikroskopie, FTIR spektroskopie a termogravimetrické analýzy. Termogravimetrická analýza měla dobrý potenciál pro stanovení obsahu amylózy a amylopektinu v kaštanovém škrobu. Škrob;Kaštan koňský;termická analýza;FTIR spektroskopie
eng Structure and Thermal Properties of Starch The alkaline and water extraction of starch from chestnut (Aesculus hippocastanum) were optimized. The isolated starch was characterized using scanning electron microscopy, FTIR spectroscopy and thermogravimetric analysis. The thermogravimetric analysis had good potential for determination of amylose and amylopectin content in chestnut starch. Starch;Horse chestnut;Thermal analysis;FTIR spectroscopy