Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

epp_1_200669.jpg
  • Detekce mikroorganismů kultivačními technikami a molekulárně-biologickými metodami
  • Sledování výskytu a detekce patogenních a toxinogenních mikroorganismů v potravinách (i biopotravinách), vodě a v prostředí (rod Listeria, Arcobacter, Campylobacter, toxinogenní plísně)
  • Sledování mikroorganismů způsobující kažení potravin a predikce jejich rozvoje v potravinové matrici
  • Efekt biocidních přísad (nátěrové hmoty, textil, zdiva, nové látky s desinfekčními vlastnostmi)
  • Sledování antimikrobiálních vlastností polysacharidových materiálů, přírodních látek a nově syntetizovaných látek
  • Sledování antimikrobiálních vlastností modifikovaných materiálů pro léčbu chronických ran a prevenci chirurgických infekcí ve zdravotnictví
  • Sledování výskytu anaerobních mikroorganismů v chronických ranách a jejich citlivost na antibiotika
  • Testování citlivosti mikroorganismů k antibiotikům
  • Vývoj nových ředících roztoků pro kančí ejakuláty
  • Sledování výskytu urogenitálních mykoplazmat v genitálním ústrojí mužů a žen
  • Proteomická analýza membránových proteinů urogenitálních mykoplazmat
  • Fluorescenční in situ hybridizace
  • Sledování tvorby biofilmů a jejich detekce
  • Mikrobiologický rozbor vody
  • Moderní metody detekce a stanovení mikrobiálních toxinů
  • Detekce DNA elektrochemickými metodami