Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Monitoring výskytu toxinogenních plísní v potravinách a v životním prostředí
Rok: 2007
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Mikrobiologie potravin
Název nakladatele: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání: Praha
Strana od-do: 96-98
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Monitoring výskytu toxinogenních plísní v potravinách a v životním prostředí Bylo vyšetřeno 263 vzorků potravin, krmiv a vzorků z prostředí, v 133 (50,6%) byly nalezeny toxinogenní plísně na AFPA médiu. Izolované druhy aspergilů byly testovány PCR metodou (detekce genů ver-1 a apa-2 kódujících aflatoxin B1) a fusáriové druhy (detekce tri-5 genu kódujícího trichotheceny). toxinogenní plísně, AFPA, aspergillus, Fusarium
eng Occurence of toxinogennic fungi in food, feed and enviroment The study examined fungl loads in different varieties of food, feed and environment in Czech Republic. 263 samples of food, feed and environment were examined, of which 133 (50,6 %) were positive for the presence of the toxinogenic fungi on AFPA medium. Isolated Aspergillus strains were examined using PCR method (detection of ver-1 and apa-2 gene encoding aflatoxin B1) and Fusarium strains (detection of Tri-5 gene enconding trichothecenes). toxinogennic fungi, PCR, Aspergillus, Fusarium