členové skupiny: doc. Ing. Petra Bajerová, Ph.D.; doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.; doc. Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.; Ing. Aleš Eisner, Ph.D.; prof. Ing. Karel Ventura, CSc.
studenti DSP: Ing. Martina Machová; Ing. Jana Kubáleková
zaměření:
- využití extrakčních technik: extrakce nadkritickým CO2 (SFE), vysokotlaká extrakce rozpouštědlem (PFE), extrakce podkritickou vodou (PHWE), ultrazvukem (USE)
- využití mikroextrakčních technik: mikroextrakce na tuhou fázi (SPME), mikroextrakce pomocí plněného tuhého sorbentu (MEPS), mikroextrakce jednou kapkou (SDME), disperzní mikroextrakce z kapaliny do kapaliny (DLLME) a sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE)
- analýza potravinářských produktů (koření, byliny, pivní suroviny, lihoviny, ocet, víno)
- analýza výbušin a povýbuchových zplodin